Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Intro Edition (2010)

autoreview

Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Intro Edition (2010)

Signalement

UitvoeringOutlander 2.0 2WD Intro Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf7 km
KM-stand laatst1.980 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mitsubishi Outlander 2.0i Intro Edition

  • 1.980 km

De afgelopen 5 jaar heb ik de kilometers per Mazda5, in een 2.0i-16v Active uitvoering afgelegd.
Voor mij een uitermate fijne gezinsauto.
M’n twee kids hadden achterin alle ruimte, met veel (verstel- en opberg) mogelijkheden, waardoor de auto ook tijdens de vakantieritten enorm goed beviel.
De Mazda deed tijdens diezelfde vakanties ook dienst als trekker van onze caravan van 1.300kg totaalgewicht,.
De tijd was aangebroken om een opvolger van de Mazda te zoeken.
Ik had eigenlijk graag weer een MPV gewild, maar het was belangrijker dat de nieuwe auto makkelijk onze caravan mag trekken, dat we een vergelijkbare interieurruimte zouden hebben als in de Mazda en het liefst voor minder geld.

Mitsubishi biedt een ruime keuze aan modellen aan, wat mij aan twijfelen bracht tussen de ASX, Grandis en de Outlander.
De ASX vind ik ook een mooie auto en die had ik graag met de 1.8DiD willen hebben, maar de ruimte achterin vind ik niet overdreven groot.
In veel test werd dit bestempeld als “ruim”, maar wat mij vooral opviel was de nogal rechtop staande achterbankleuning. Leek me niet heel comfortabel tijdens de langere ritten richting het warme zuiden, maar ook de kofferruimte is minder ruim en minder variabel dan in de Mazda.
De Grandis vind ik nog steeds een mooie auto, maar is ook binnen Mitsubishi toch duidelijk gedateerd qua opzet.

Het is uiteindelijk een Outlander 2.0i Intro Edition 5MT geworden. De voorwielaangedreven versie dus, met handgeschakelde versnellingsbak en in de kleur Cool Silver (metallic).

MOTIVATIE
Voor de prijs van rond de €29.000,= vind ik dat je heel veel auto voor je geld krijgt, zonder gelijk met een uitgeklede instapper onder weg te zijn. Eigenlijk zit alles er standaard op en aan, plus meer.
De Outlander is een grote, maar ook een ruime auto en de rij-eigenschappen zijn gewoon goed.
De auto biedt ruim plaats aan vier, tot vijf volwassenen en de bagageruimte is ook erg groot.
Daarnaast is het aanhanggewicht van 1.600kg ook nog eens redelijk hoog. Ik wil niet weten hoe de auto aan zal voelen met 1.600kg aan de trekhaak, maar vergeleken met de Mazda denk ik dat de auto in ieder geval geen moeite zal hebben met onze caravan...
Kortom, de auto voldoet (op papier) helemaal aan m’n eisen.

UITRUSTING
Standaard is de Intro Edition heel rijk uitgerust.
Een aantal luxe zaken, die er standaard op zitten zijn oa. Climate Control, Cruise Control, 16” lm-velgen, Centrale vergendeling met automatisch inklapbare buitenspiegels (el. bedienbaar en verwarmbaar), regen/licht sensor, mistlampen vóór en “Privacy glass”.
Jammer trouwens, dat Mitsubishi voor het modeljaar 2011 ervoor gekozen heeft om de dakdragers niet meer in het zilver, maar in het zwart te leveren. Niet heel spannend allemaal, maar de zilver versie stonden wel mooier.
Daarnaast is de auto ook uitgerust met een zg. Mitsubishi audiosysteem met cd/mp3 speler, AUX-in en 6 speakers.
Het audiogeluid is echt erg goed en doet mij niet direct naar het Rockford Fosgate systeem verlangen, hoewel dat systeem binnen deze klasse echt uniek is.
Ik denk dat de standaard Intro Edition eigenlijk compleet genoeg is; Kleur uitkiezen en bestellen maar.
Toch heb ik wel nog het eea. aan accessoires erbij besteld:
- MMCS Harddisk Navigatiesysteem met muziekserver.
- 9” Mitsubishi Rear Seat Entertainment systeem (DVD-speler)
- Afneembare trekhaak met 13-polige stekker
- 18" 7-Spaaks lichtmetalen velgen (Als zomer-set en de standaard lm-velgen met winterbanden)
- Instaplijsten voorzijde, stainless steel met verlicht Outlander logo
- Parkeerhulp/achteruitrijsensoren
- Achteruitrij camera
- PARROT Carkit
Nu is ‘ie wat mij btreft écht af.

PRESTATIES
De Mitsubishi (Outlander) is geen onbekende auto voor mij, want ik heb eerder tijdens langere ritten in een aantal versies en “klonen” gereden, maar toch had ik nog geen concreet oordeel over de auto.
Ik heb eens met een C-Crosser 2.2i HDI gereden (wat een beul is dat, zeg!) en ook met ‘n 2.4i icm CVT.
De 2.4i met CVT vond ik geen strepentrekker, daarom was ik nogal sceptisch over de 2.0.
Ook daar had ik al wel een aantal keren mee gereden, alleen was ook die auto van een CVT voorzien, wat voor mij toch wat gevoel wegneemt.

Ik kan inmiddels niet anders concluderen dan dat de 2-liter motor meer dan voldoende vermogen heeft.
De auto trekt lekker vlot op, zonder het gevoel erg hard aan het werk te zijn.
Wel is mij opgevallen, dat bij “sportief” optrekken in een bocht de wielen snel de neiging hebben door te slaan.
Op de snelweg, bij snelheden tussen de 120 en 140km/h draait de motor aardig wat toeren (3.500 - 4.000rpm), maar daarbij vind ik dat het nog redelijk stil blijft in de auto. Na nu bijna 2.000km gereden te hebben, lijkt het geluid zelfs iets afgenomen te zijn
Doordat de motor relatief veel toeren maakt, is er bij 100 - 120km/h wel voldoende trekkracht om zonder terug te schakelen te versnellen.
Ik heb nog niet met de caravan achter de auto gereden, dus dat blijft nog even een verrassing, maar na de eerste rit zal ik deze review hierover updaten.
Tot nu toe vraag ik me eigenlijk af wat de meerwaarde van de 2.4i is...


COMFORT
Het is een hele comfortabele auto en de bediening van zowel knoppen, als pedalen en versnellingspook gaat heel soepel.
Enige misser in de Outlander is dat het stuur niet axiaal verstelbaar is, wat een nóg betere zitpositie mogelijk zou maken.
De stoelen zijn breed en hebben een lange zitting en dito rugleuning. Ook achterin is er genoeg ruimte aanwezig.
Ik kan met m’n 1.81m lengte heel goed “achter mezelf zitten” en als het moet kan zelfs de achterbank nog eventueel een paar centimeters naar voren geschoven worden, om zodoende een iets grotere kofferruimte te creëren.
De vering en demping zijn duidelijk op comfort afgesteld, wat icm de 16” balonbanden voor soepele rij-eigenschappen zorgt. Persoonlijk, mag het van mij best iets stugger, maar misschien dat de 18” zomerset de boel wat strakker maakt.
De achteruitrijcamera is een hele goede aanvulling op de parkeersensoren, want waar de detectie al constant begint te piepen, ten gehore dat een obstakel dicht genaderd is, zie je in het scherm dat je nog heel wat centimeters te gaan hebt.
Ik dacht trouwens dat het akoestische systeem per drukknop tijdelijk uit te schakelen zou zijn, wanneer de auto uitgerust is met een trekhaak, maar de knop heb ik niet kunnen vinden. Bij de eerstvolgende beurt maar eens aan de dealer vragen.
Waar ik steeds in trap, is dat alleen het raam aan de bestuurderszijde automatisch in één keer geopend en gesloten kan worden. Bij de andere dient de knop ingedrukt gehouden te worden. Niet erg, maar als je anders gewend bent is het wel een aandachtspuntje, om de ramen niet per ongeluk op ’n kier te laten...
Ik heb verder weinig te mopperen en kijk uit naar de komende lange ritten, want qua comfort zit het volgens mij wel snor.

VERBRUIK
Ik heb nog geen 2.000km gereden, dus het verbruik is nog niet optimaal.
Verder leg ik veel file-en stadskilometers af, dus ik verwacht niet in de buurt van de fabrieksopgave te komen.
Ik heb het verbruik van zo’n 1:8 in het begin, naar 1:10 zien dalen, wat gezien mijn rijstijl niet slecht is. Naar mate de auto “losser” wordt, verwacht ik dat de verbuikscijfers nog wat gunstiger uit zullen gaan komen. Een benzinevebruik van 1:12 is voor mij pure science-fiction, maar richting de 1:11 zou ik heel netjes vinden.
Als ik de huidige verbruikscijfers met die van de Mazda vergelijk, rijd ik nu al even (on)zuinig en de auto is nog niet eens “ingereden”; Niet slecht dus.

AFWERKING
De term afwerking, zie ik anders dan de autojournalisten mij willen doen geloven. Ik kijk niet zozeer hoe nauw en gelijkmatig de naden tussen verschillende dasboarddelen zijn, maar ik let wel op piepjes en kraakjes en de degelijkheid van de verschillende knoppen en dashboarddelen.
Ik heb het idee, dat het één en ander in de loop der jaren verbeterd is ten opzichte van eerdere Outlanders.
Die indruk krijg je al bij het openen en sluiten van de portieren, waar ik bij de eerdere types (mj. 2008) de deuren nogal blikkerig vond klinken, lijken ze nu meer solide over te komen.
Verder vind ik de dashboarddelen en deurbekleding die zijn overtrokken met lederlook een schot in de roos.
Het maakt de auto nét meer 'af' en de stiksels geven het geheel een chiquere uitstraling.
Kanttekening die ik wil plaatsen, zijn de verschillende kale bouten-en-moeren en sommige beugels die bijvoorbeeld te zien zijn bij de stoel/bank rails. Misschien ben ik een Piet Lut, maar een beter passende afdekking en zwartgespoten metalen delen zouden het geheel nét even wat meer uit het zicht nemen...
De eerder genoemde piepjes en kraakjes zijn mij nog niet opgevallen, alleen lijken één of meerdere luisprekers wat te resoneren, wanneer er luide muziek afgespeeld wordt... De speakers zelf zijn gewoon TOP!

MENING
Ik rijd nu bijna vier weken met de Outlander en ik ben onder de indruk en blij verrast.
Hopelijk blijft dit gevoel de komende jaren.

8,5
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.