Mitsubishi Eclipse Cross (2023)
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Instyle
Wel niet een review schrijven, toch maar gedaan omdat ik zo enthousiast ben over de auto. Sinds april '23 rij ik in een nieuw aangeschafte Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Instyle. Wat een fijne reiswagen, je zit lekker hoog op de bok en rijdt comfortabel. Zo nu en dan hoor je nog de verbrandings motor, klinkt als een 900cc motor terwijl er een 2.4L in zit. Maar voor de rest zijn het de 2 electra motoren die hun werk doen, zo plezierig rijden.
Alle verschillende systemen, veiligheid enz. werken voortreffelijk. Het bediengsgemak van alle knoppen vd systemen, misschien niet de modernste uitstraling/plaatsing maar het bediend goed!
De standkachel koelen/verwarmen/ontdooien voorruit werkt goed, wel programeren/aanzetten op korte afstand vd auto. Inmiddels 36.000 km gereden. Tot nu toe heeft zich geen enkel probleem voor gedaan. Net een trip van 3 weken Zweden gedaan (3300km), alléén op benzine gereden, exact het benzine verbruik gemeten 1 op 17.7 km.
Bij alleen ektrisch rijden, kom ik bij een volle accu uit tussen de 30 en 55 km.
Om toch een paar kleine ongemakjes te noemen.
De ingebouwde TomTom werkt....., niet super enthousiast, bv de file waarschuwingen geeft hij pas aan een paar 100 meter voor de file.
Af en toe stoot ik mijn hoofd tegen de openstaande achterklep, ben 1.80 lang.
Dashboard kastje verlichting mis ik.
Een betere achteruitrij verlichting/kofferbak verlichting wenselijk.
Het gebied rond de pook is kras gevoelig, in het begin denk je die lelijke bekerhouders, dat went snel, nu ervaar ik het als erg praktisch.
Geen draadloos Android Auto systeem.
Wat niet went, de binnenverlichting aan zetten, het is altijd even zoeken bij de binnenspiegel.