Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intense (2011)
Uitvoering | ASX 1.6 ClearTec Intense |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Aangenaam verrast
Na de eerste 6800 km een verslag van mijn ervaringen.
Na bijna 5 jaar een Lancer 2.0 Sport gereden te hebben werd het tijd voor een andere auto.
Totdat we Mitsubishi zijn gaan rijden waren wij niet zo merk trouw, dat is nu wel anders.
De voorkeur ging dus weer uit naar een Mits.
Een Outlander was nogal prijzig in aanschaf en gebruik en een nieuwe Lancer was te laag dus bleef de ASX over.
Een proefrit gemaakt in een titaan grijze.
Hoewel het vermogen een stukje minder is waren wij toch wel overtuigd dat dit hem moest worden.
Een witte werd besteld en met geluk binnen 14 dagen geleverd, net op tijd voor de vakantie.
Op de heenreis s'nachts lieten wij ons verassen door de cruise control deze schakeld zijn eigen uit als de snelheid te ver terug zakt.
Verder alles perfect, hoge zit, veel licht,acceptabel geluids niveau
De auto laat zich gemakkelijk besturen en het idee van met een verschrikkelijk grote auto op pad te zijn is dan ook niet merkbaar (dit was bij de aflevering wel anders)
Het glazen dak is in nl leuk maar in de warme zuidelijke landen minder vanwege de hoge temperaturen.
Het verbruik tijdens de vakantie lag tijdens de terugreis afgeladen met 4 personen en een dakkoffer en met een behoorlijke snelheid (iets wat op het optrekken na goed te doen is)1 op 11,9
Iets wat wij vanwege de rijstijl toch goed vinden.
Het probleem met de cruise control weten we nu ook op te vangen (op tijd over nemen en even terug schakelen bij een stijle helling)
Bij een normale rijstijl hier in de buurt halen wij met gemak 1 op 14,9
Ik kan met een gerust hart zeggen dat de ASX ons aangenaam verrast heeft en als hij de naam van Mitsubishi waar maakt ons nog veel plezier zal geven.
Na de eerste beurt zal ik weer een update geven.