Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Intense (2013)

Uitvoering | ASX 1.6 ClearTec Intense |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Eerste half jaar
Ik zocht een allround betrouwbare gezinsauto. Ik rijd niet veel kilometers per jaar, maar wilde wel xenon voor late ritten (door het bos), cruise control voor het verbruik en evt langere ritten, airco uiteraard, donkere ruiten voor de kids, bluetooth radio met stuurknoppen en een trekhaak. Keyless entry and go is een pré.
De ASX ( of Citroen C4 aircross) vond ik er leuk uit zien, is geen enorme grote bak, wel praktisch.
Ik heb wat rond gekeken en had er een op het oog. Door de corona lockdown, snel een proefrit gemaakt en de knoop doorgehakt en de auto gekocht.
Wat kan ik direct al zeggen over de auto;
De auto zit en rijdt comfortabel, stuurt best strak voor een SUV. Het is geen strepen trekker, maar komt met het verkeer mee.
De auto is praktisch en ziet er van binnen basic, maar netjes uit. Het panorama dak is een leuke optie, de kinderen vinden het fantastisch.
De auto doet wat ik er van verwacht en de wide xenon( breed stralende xenon door een extra doorkijk in de lens) is heerlijk. Ik heb een model met de Kenwood radio met bluetooth, wat prima bevalt. De navi is verouderd maar het boeit mij weinig.
Kortom ik ben er blij mee.
Na een half jaar en 6000 km;
Waar ik echt blij mee ben is de stoere neus van de auto, keyless entry and go, de wide xenon, het panodak.
Let op ik ben best kritisch.
De auto rijdt lekker, maar is geen strepen trekker ( Het blok is niet per se soepel, ik ga binnenkort een fuel system cleaner proberen).
De auto zuipt niet, maar is ook niet zuinig ( in de stad redelijk, op 60 en 80 wegen zuinig, boven de 100 gaat hij zuipen, hij mist een 6e versnelling. Gemiddeld 1 op 14). De stoelen zitten goed, maar zijn verder niet af te stellen. De radio met stuurknoppen, achteruitrijcamera en de boordcomputer werken prettig alleen de knop van de boordcomputer zit onder de tellerbak (dus niet vanaf het stuur te bedienen). De auto is praktisch, maar niet super afgewerkt ( basic materialen en het kraakt hier en daar). De auto stuurt strak, maar de onderstel rubbers kraken ( des Mitsubishi).
Kortom; de auto bevalt mij erg goed. De Mitsubishi ASX is een fijne all-rounder, maar blinkt ook nergens in uit.
Laten we hopen dat hij uitblinkt in betrouwbaarheid, daar hoop je toch op bij een Mitsubishi. Dit zal de tijd leren. Tot nu toe ben ik tevreden!
1,5 jaar in gebruik
De auto bevalt nog steeds goed.
Echt verfijnd is hij niet. Het kraakt en doet hier en daar. Het blok is ook niet mega soepel en zeker niet snel. Zuinig ook niet per se. Een turbo en een 6e versnelling had hem een stuk beter gemaakt.
Maargoed naast onderhoud nog niets geks gehad. Hopen dat dit zo blijft. En hij doet wat hij moet doen.
Duidelijke knoppen voor de climate control, die gewoon goed werkt. Zoals gezegd de wide xenon is erg fijn. Prima all rounder.