Mini One 55kW Pepper (2012)

Mini Cooper S
Mini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper SMini Cooper S

UitvoeringOne 55kW Pepper
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2014

Mini is mini maar dan wel een knaller

Toen ik voor het eerst in de Mini One stapte was het een mooie zomerse dag in Zeist en ik had het niet beter kunnen treffen voor een eerste indruk. Wat een prachtig model in Astro Black, en wat een goed zicht rondom! Schakelen, sturen, accelereren alles voelde als een huis aan. Hier zat een flink aandeel BMW in. De stoelen zaten ronduit super comfortabel. En die start/stop knop, sfeerverlichting en de tuimelschakelaars, hele leuke features. Niet dat ik ooit op die enorme speedometer keek...

Eenmaal in mijn bezit genoot ik van de wendbaarheid van de Mini. Toendertijd in de kleine binnenstad waar in de straat half op de stoep geparkeerd moest worden, was deze auto een zegen. En zowiezo is het goed karten met zo'n compacte auto. Grote afstanden met zijn 2-en was ook nooit een probleem.

Qua verbruik was deze Mini One altijd conform fabrieksopgave geweest. Onderhouds kosten lagen wat aan de hoge kant, maar dat was ook wel te verwachten omdat ik auto's liefst bij de merkdealer onderbreng.

Uiteindelijk werd de binnenruimte me toch te krap, vooral als je dan wat mensen mee wil nemen, of spullen wil vervoeren. Al met al, heel veel plezier gehad van deze Pepper, van harte aanbevolen voor wie houdt van compact-pittig!

9,5