Mini Cooper D Chili (2007) #2

Mini Cooper D Chili (2007)

UitvoeringCooper D Chili
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Deze auto bevalt helemaal! echt top zo’n diesel mini. Ik rijd zo’n 40.000 km per jaar en hij is
super zuinig. Zo’n 1 op 20 haal je makkelijk!

Hij is nu een half jaar oud en hij bevalt steeds beter. Hij rijdt fenomenaal en heeft een super goede
wegligging. Het is een feest om lange afstanden mee te rijden van A naar B of via C! Je wordt niet
moe. De sportstoelen zitten super. Bochten zijn geweldig en hij is supercommunicatief.

Ik heb ook de sport button erop besteld. Dan reageert hij feller op het gas en de besturing is iets
zwaarder. Super hij is echt fel dan en bochten zijn nog directer in te sturen.

Ideaal! Mileuvriendelijk en super rijeigenschappen!
Eigenlijk ideaal de diesel motor met de Cooper! Zuinig, milieuvriendelijk (zeer lage CO2 uitstoot)
en ook nog erg goede prestaties! De diesel is erg krachtig bij lage toerentallen en super
comfortabel. Vooral stil bij hogere snelheden in zijn 6. Om een idee te geven van zijn kracht met
tussentijdse acceleratie; hij heeft hetzelfde koppel als de Cooper S!

Het bewijst maar weer eens dat dieselen tegenwoordig geen straf is, zeker niet in de combinatie
met een Mini Cooper!

De Mini is stoer qua uiterlijk en pepper white met 17 inch velgen. En black bonnet stripes op de
kap. fotos volgen.

10 augustus 2008 km stand 23500

Inmiddels weer wat kilometers erbij gereden, probleemloos! Ook heb ik erg zuinig gereden, veel
snelweg, normale snelheden, zo\', 4,9 liter per 100 km! Nu rijd ik wat meer regionaal verkeer en is
het verbruik tussen de 5,0 en 5,3 liter per 100km. Daarbij rijdt ik soms rustig maar ook snelle
ritten.

Met de sportbutton is hij echt strak bochten door te loodsen en perfect op het gas te sturen. De
besturing is directer en zwaarder, maar beter qua gevoel.
Ook het gaspedaal is alerter en de auto reageert sneller op gasresponses. Voor sportieve rijders
een must zo\'n button!

Wat een rijplezier in dit ding!

Verder heb ik via MIni Tender Loving care een onderhoudscontract tot 80.000 km. Tot nu toe 0,00
onderhoud uitgegeven. Een te overwegen optie.

Geen problemen! Alleen klein rammeltje/resonantie bij bepaald toerental. Verder dik in orde. Super
bouwkwaliteit tot nu toe!

10/08/08 geen Problemen gehad.

1 jaar

Nu precies de auto 1 jaar! Bevalt nog uitstekend. Erg veel zuinige kilometers gemaakt. Het verbruik is echt een superpluspunt. Veel snelwegkilometers gemaakt.

Het rijden met de Cooper verveelt nooit. Hoewel ik erg vroeg op moet soms, zie ik altijd uit naar een rit met deze auto. De diesel is erg pittig en stil in zijn zesde versnelling.

Door de ipod module, kan je met je iphone of ipod uren achter elkaar je favoriete muziek luisteren.
De blue tooth is van hoge kwaliteit. De telefoon heeft altijd goede ontvangst.
Echt een aanrader.

Wat me wel opvalt is dat met name Audi rijders op dit moment van het jaar erg hard aanrijden als ze een Mini zien. Komt dat omdat ze stiekem zelf zo'n auto willen rijden? Nou het kan, want het is totaal geen vrouwenauto en biedt enorm veel fun per kilometer. Dus mannen, naar de dealer! Ook leuk als tweede auto..

Overweeg wel een skiset aan te schaffen. De ski's komen dan recht achter de achterklep te staan. Staat onwijs mooi!

na de winterperiode

De Mini heeft weer 10000 km gedraaid in heel Nederland.
Hij loopt nog steeds prima, alleen de vsnaar maakt een aanloopgeluid. De dealer heeft deze vervangen. Hij heeft een beurt gehad en geen noemenswaardige problemen.

Wel hoor je wat resonanties in het dashboard bij bepaalde toerentallen wat ervoor niet aanwezig was.

Wat goed bevalt is nog steeds het verbruik van de auto en de soepele loop. Maar op nummer 1 nog steeds de rijeigenschappen. Hoewel medereizigers hem wel redelijk stug vinden af en toe. Vooral op oneffenheden.

Af en toe is het heel leuk, hard door de bochten te sturen, ook op de snelweg. Echt fun.

Ondanks de vele km's nog steeds een goede reisgezel die niet teleurstelt..De diesel is een prima keuze als je Mini wilt rijden, maar wel veel km's maakt en een keer wat anders wilt rijden.
Op naar de volgende km's!

laatste kilometers

Vandaag de laatste review. IK heb de Mini toch verkocht, ondanks alle lof voor de auto.

Ik heb nl. een nog grotere passie, maar dan voor een Porsche 911 (964). Ook daar zal ik reviews voor schrijven.

De Mini heeft me niet in de steek gelaten en ik heb tot het einde met veel plezier gereden. Wel wat rammels op het laatst en de V snaar maakt nog steeds een bijgeluid; wat de dealer niet heeft opgelost.

De volgende eigenaar zal met veel plezier van de auto genieten. Hij is al verkocht begreep ik van de garage.