Mini Cooper (2017)

Uitvoering | Cooper |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Nieuwe telg in de familie
Mijn vrouw en ik zijn échte Alfa-rijders, maar ook bij mijn zoon klopt het Alfa-hart. Na maanden zeuren of hij de Giulieta van moeders mocht overnemen is zij toch overstag gegaan. Maar deze keer wilde ze geen Alfa terug, maar een Mini. 'Een leuke pittige auto die er kek uit ziet'. Nu vind ik persoonlijk Mini ook een erg leuk merk, dus met veel plezier begon ik aan de zoektocht. Het moest een Cooper worden van de laatste generatie. Een 3-deurs met handbak en leuke opties. Nou... en die staan er veel op de Marktplaatsen en consorten. We hebben wat Mini's bekeken, maar eentje viel écht op. Een donkerblauwe Cooper met mooie JCW accessoires en een Cooper S dubbele uitlaat. Qua looks stond de auto erg aan, en het bedrijf waar deze te koop stond is een gerenommeerde merkendealer, dus met vertrouwen hebben we een proefrit gemaakt en daar de Mini gekocht.
We hebben net voor de vakantie de Mini opgehaald en een week later mocht ze mee naar de Eifel. Een mooie plek om de Mini uit te proberen, en dat hebben we gedaan! Onze dochter kwam ook over dus we zijn regelmatig met z'n drieën op stap geweest. Ondanks de kleine carrosserie zat zij prima achterin. Ook voorin zitten de sportstoelen heerlijk. Goed verstelbaar en je zit bijna met je kont op het asfalt voor het echte 'go kart gevoel' waar mini het altijd over heeft. We hebben regelmatig op de snelweg gereden tijdens onze vakantie, en voor de Mini is de Autobahn een leuke speelplaats. Ze kan lekker meespelen op de linkerbaan en ook met hogere snelheden blijft het lekker relaxed aan boord. Ook ligt de Mini als een blok op de weg bij deze snelheden. Maar het is veel leuker om de snelweg te verlaten en de buitenwegen op te zoeken... het liefst met héél veel bochten. Daar is ze echt in haar element. De besturing is super direct en je hebt al bij 1.500 tpm een bak aan koppel ter beschikking, wat erg fijn is in de heuvels. Wat wel wennen is, zijn de enorm lange verhoudingen van de versnellingen. Theoretisch kan je 170 km/u halen in zijn 3. Maar omdat je het maximale koppel al snel ter beschikking hebt is het niet storend en de auto trekt altijd goed door. Alleen als je langzaam rijdt in zijn 2 moet je wel eens terug naar z'n 1 omdat ze anders begint te 'bokken'. Maar het is een erg leuke auto om in te sturen.
De 3-cilinder is een fijne motor zonder nare trillingen van onbalans of het gebrom van een torretje. Nee, het is een volwassen motor met lekker die snel oppakt. Deze is tevens lekker zuinig, ook als je wat steviger doorrijdt.
Ook het interieur is prettig. Eigenwijs en 100% Mini. Onze Mini is uitgerust met een handmatige airco, maar doet goed zijn werk. Het infotainment-gebeuren is lekker uitgebreid en gemakkelijk te bedienen.
Kortom: Ons is deze kleine dame erg goed bevallen en gaf ons regelmatig een grote grijns op ons gezicht. Wat ook leuk is dat de echte Minirijders (net als Alfa-rijders) een duimpje geven. Een echte liefhebbersauto dus wat goed bij ons past.
De eerste modificatie hebben we ook al laten doorvoeren en er zijn nu Union Jack GP achterlichten geplaatst. Mijn vrouw vond dit mooi (ik trouwens ook) en ik weet zeker dat het hier niet bij gaat blijven. Personaliseren blijft namelijk leuk en zo wordt het 'onze' Mini. Wordt vervolgd.

Mini Mini 2.0 Chili Pano | LED | Navi | Bluetooth
- 2015

Mini Mini 2.0 Serious Business 5-Deurs | LED | Navi | 18"
- 2016
![Mini Mini 2.0 Chili Serious Business JCW [SCHUIFDAK, STOELVERWARMING, GROOT NAVIGATIE, VOL LEDER, SPORTSTUUR, CRUISE, NIEUWSTAAT]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/57528282/0-3039b0657ef16d4a03090ffa8fd0f2a3.jpg)
- 2014

Super auto en veel veilige km’s toegewenst!

Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.