Mini Cooper (2006)

Mini Cooper (2006)

UitvoeringCooper
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2007

Sinds kort ben ik in het bezit van een Mini Cooper (2e eigenaar in de lease).
Tsja wat kan ik er over zeggen.

Tot nu toe ben ik onwijs positief over de auto. De auto rijdt opvallend zuinig (1/16 kilometer en dat ik inclusief een zware rechtervoet). De motor laat bij accelereren duidelijk van zich horen, maar zodra de auto op snelheid is valt het geluid compleet weg en is de auto heerlijk stil.

De koppeling van de versnellingsbak gaat zwaar, maar de versnellingsbak zelf is echt van het ’klik-klak’ type, zonder hakerig te zijn. De auto is vanaf 2000 toeren altijd lekker bij de les en dat houd pas op bij 6500 toeren.

De stoelen zitten redelijk goed, maar bieden wat weinig zijdelingssteun. Ook is het zitvlak wat aan de korte kant.

Het weggedrag is uitmuntend. Je kan er ontzettend hard rotondes meenemen en lastwisselingen tijdens het wisselen van richtingen zijn de auto compleet vreemd. Overhellen is ook niet echt spraken van. De auto voelt gewoon zo stijf aan, gewoon geweldig!

Iedere keer stap ik weer met een glimlach in. Over het interieur ’s avonds heb ik ook maar 1 woord. Schitterend, het lijkt net alsof je naar een oude jukebox kijkt.

De kofferbak is wel een minpuntje van deze auto, maar ja daar koop je zo’n auto natuurlijk ook niet voor!

update 14-4-2008:

Inmiddels heb ik toch wel een behoorlijke haat/liefde verhouding met de auto opgebouwd. Begin januari ben ik in 3 wekentijd 3x weggesleept met hetzelfde probleem. Reden was een sensor die in het koppelingspedaal zit. Deze registreerd of je hem intrapt. Zoja, dan kan de motor pas gestart worden. Deze sensor is tot 2x toe losgeschoten, met als resultaat dat de motor niet wilde starten. Op locatie kwam men hier niet uit, met als resultaat dat ik meerdere keren na werktijd ben weggespleept en met een vervangende auto naar huis moest.

Ook is een is er een vreemde resonantie duidelijk hoorbaar tussen de 2500 a 2900 toeren (in alle versnellingen). De dealer hoopte dit op te lossen doormiddel van een nieuw hitteschild, maar ook dit had niet het gewenste resultaat.

Voor de rest bevalt de auto nog steeds goed. Benzine verbruik ligt nog steeds rond de 1 op 15 (met een redelijk stevige rijstijl). Toch gaat de auto binnenkort plaats maken voor een nieuwe Audi A3.

Al met al een auto waarmee ik ondanks dat hij totaal niet praktisch is veel lol mee heb gehad. Tevens stellen de 2-zits plaatsen achter ook niks voor (mensen langer dan 1.60 houden het hier niet langer dan 30 minuten uit).

Zeker de leukste auto die ik tot nu toe in bezit heb gehad! En de minpunten van deze auto vergeet je snel als je erin rijdt ;)

update 23-05-08:

Inmiddels is het trillende geluid opgelost, het bleek een slang van het luchtfilter te zijn. Voor de rest heeft de Mini dus zijn eerste grote beurt gehad, zonder echte problemen dus. Alleen de remblokken zijn vervangen.

update 13-08-08

Het trillende geluid is inmiddels weer terug van weggeweest, wel is waar minder erg dan voorheen, maar tussen de 2500 a 2900 toeren resoneerd er weer iets. Iets voor de volgende servicebeurt als ik die nog ga meemaken, aangezien mijn nieuwe Audi A3 rond begin november wordt verwacht bij de dealer.

update 14-11-08:

Inmiddels heb ik de (poel)auto teruggebracht naar mijn werkgever omdat mijn eigen lease-auto was binnengekomen (Audi A3). De Mini gaat met een goed gevoel weg, dit is duidelijk één van de leukste auto\'s waarin ik ooit heb gereden, hij is sportief, opvallend, snel en vooral toch wel erg klein... Met name bij boodschappen doen was dit nog al is een probleem. Anyway ik heb van deze auto genoten, ondanks de vele problemen die ik er mee heb gehad.

-Vreemde resonantie tussen de 2500 a 2900 toeren
-Sierplaatje versnellingspok brokkelt af en laat hierdoor scherpe randen achter waaraan je je open haalt
-2x weggesleept omdat de sensor in het koppelingspedaal losgeschoten was
-Af en toe valse waarschuwingen dat de achterklep niet dicht zit.
-Ruitenwissers doen het soms niet. Het enige wat dan helpt is de sproeistand van de ruitenwissers gebruiken, hierna doen ze het spontaan weer.

7,5