MG S6 Long Range Luxury (2026)

MG S6
MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6MG S6

UitvoeringS6 Long Range Luxury
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

Eerste dagen met de S6

• 45 km

Een nieuwe baan betekent een nieuwe leaseauto.

Proefgereden in een ID4, Ford Capri, Nissan Arya en de MGS6.

Kom uit een Ioniq5 Connect uitvoering 2023. Heerlijke auto maar in de
2025/26 uitvoeringen heeft Hyundai bespaard, de Connect uitvoering nu heeft minder
noodzakelijke elementen dan de 2023 uitvoering (downgrades in audio, verlichting, stoelen, etc). Enige wat ik wel ga missen is de bizar goede snellaadsessies: gemiddeld haalde ik veelal meer dan 150 KW.

Complimenten voor MG. Tussen bestellen en leveren, gloednieuw uit China kostte 6 weken. Goed contact gehad met MG Roermond; die mannen kennen hun wagens goed en gaven goede tips hoe de aanvraag bij de leasemaatschappij snel doorlopen kon worden.
De MGS6 was de beste afweging in de balans kosten (bijtelling) versus ruimte en veiligheid. Deze versie kost +- 47.000 afgeleverd met later te installeren trekhaak. Daarvoor krijg je alles wat MG had liggen. Alle opties en luxe is leuk maar ik keek vooral naar de ruimte als gezinswagen en welke veiligheidssystemen er op zitten.

Als je naar de Europese concurrenten kijkt moet je bij de Duitsers grof bijbetalen voor de uitgebreide veiligheidssystemen zoals autopilot, cross traffic alert, 360 camera's, verwarmde stoelen en stuur. De Fransen (Scenic) bieden een mooie balans maar de auto is voor mijn doeleinden te klein (2 kinderen en twee grote honden). De Stellantis concurrenten (Peugeot 5008, Citroen E-C5 Aircross) zijn of te duur of te magertjes uitgevoerd.

Wat valt op na de eerste dagen met de S6 ten opzichte van de vele Youtube reviews die ik heb gezien:

Veiligheid met MG Autopilot: jazeker, je kan met gemak instellen dat je bij starten auto met twee tikjes op het beeldscherm die zenuwachtige veiligheidsmeldingen kan uitzetten. De automatische cruise control, lane keeping, verkeersbord herkenning, crosstraffic alert, werkt allemaal op Europees niveau.

Kwaliteit schermen: is goed. Reactiesnelheid en max helderheid kan 10% beter in vergelijk met concurrentie, maar voor de prijs goed.

De frunk is bizar groot: 124 liter. Goede vorm ook. Gaat van pas komen met de vakanties!

Gebruikte materialen. Heel erg goed. Gelijk aan wat Kia/Hyundai doen. Maar wel met een paar foutjes: de module met infraroodoogjes op het stuur die je in de gaten houden zit bij mijn stuur 1,5 mm scheef. Kan de dealer vast fixen. Wat niet goed is, en mijn vrouw voelde dat gelijk: de covers van de speakers in de deur zijn van metaal, maar zijn van het type kaasrasper. En laten nou net die gaatjes niet goed afgewerkt zijn, je voelt de scherpe randjes.

Standaard panoramisch dak met glijgordijn en standaard stoelverwarming achterin. De kinderen waren sprakeloos zo goed. Past eigenlijk niet bij de prijs.

Geluidsisolatie: goed tot uitstekend. De buitenwereld (verkeer, afrol banden en windruis) wordt goed onderdrukt. Gelijk of beter dan de Ioniq 5.

Power: de single motor op de achteras geeft goed thuis, acceleratie op snelweg is super.

Rijeigenschappen: stevig, voelt Duits aan. Volgt het rechtuitspoor goed, bochtenwerk is voorspelbaar. Helt nauwelijks over voor een SUV. Je merkt niet dat er 20 inch wielen onder zitten. Voelt niet zo groot als een ID4 voelt bij rijden in een dorpje.

Zicht: hehe, een auto met een normale staande achterruit en dus normaal naar achteren kijken. Grote ramen betekenen goed zicht rondom. 360 camera is uitgebreid en biedt extra zicht. Je kijkt op het scherm ook door de wagen heen (handig om te zien waar het asfalt ophoudt en de modder van de parkeerplaats begint). Maar wel opletten voor de langere Nederlander. Ben zelf 192 cm. Ik merk dat ik de bestuurdersspiegel max uitklap voor goed zicht. Kan zijn dat mensen die langer zijn dan ik of anders zitten van mening zijn dat de deze spiegel niet ver genoeg uitklapt. Dito voor de HeadsUpDisplay; die heb ik in de hoogste projectorstand staan (zo hoog mogelijk op voorruit geprojecteerd). En dat past maar net. Als je nog langer bent of je zit hoger op de stoel (ik zit zo laag mogelijk) kijk je te veel neer op de projectie, waardoor deze minder helder is en vervormt door de vorm van de ruit.

Kofferbak: erg groot, goed afgewerkt. Maar niet de 675 liter die MG claimt. Chinees leugentje, die 675 liter haal je alleen als je of de Frunk mee rekent of doortelt tot het plafond. Voor referentie is de kofferbak gelijk aan die van een Skoda Enyaq. Zit standaard een kickrelease op; kungfu trapje en de klep gaat open. Klep is in drie hoogte standen in te stellen want elektrisch.

Stuur: voelt heel erg gelijk aan het stuur van de Ford Capri; afgeplat, niet te groot en materialen voelen goed. Wel erg wennen aan de knoppenstructuur op het stuur. Links de veiligheidssytemen, rechts de infotainment. Maar zijn gelukkig wel knoppen en geen schuifjes.

Stoelen: zitten erg lekker, zachter dan de Duitsers maar niet zo pluche als de Ioniq 5. Prima verstelbare bestuurdersstoel, ook voor de lendenen. Maar ik denk dat mensen die het gewend zijn wel zullen missen dat je de hoek van het zitvlak niet kan aanpassen. Kon in de Ioniq, mis ik hier niet. Missen wel de mogelijkheid om de bijrijdersstoel in de hoogte aan te passen. Vind ik een gemiste kans. Bestuurdersstoel kan het Amerikaanse trucje; wanneer je uitstapt en instapt schuift de stoel zelf een stukje naar achteren en weer naar voren naar ingestelde profiel. Kan je uitzetten. De bestuurdersstoel kan nog veel verder op de rails naar achteren dan ik met mijn 1.92 cm nodig heb.

Achterbank: drie volwassen naar elkaar past met gemak. Ook hier afwerking materialen op hoog niveau. Geen sfeerverlichting achterin (wel voorin met 20 kleurtjes). Bizar veel beenruimte, kan een kind van 10 een dutje doen.

Infotainment systeem en software: Redelijk tot goed. Geen verborgen menu's in menu's. Wel is het Engels te letterlijk naar Nederlands vertaald soms. De ingebouwde navigatie voldoet zoals die van Kia dat ook doet; niet super mooi maar werkt. Met inplannen laadsessies. Heeft draadloze Carplay en Android Auto. Connectie maken en houden was goed. Wat leuk is aan het HeadsUpDisplay is dat ze goed gekeken hebben naar Volkswagen: ook hier blauwe pijlen voor aangeven afslagen en rijstroken. En je kan de route ook nog eens op je bestuurdersscherm krijgen en het algemene scherm. Drie keer de route voor je neus, als je nu verdwaald.....

Schakelen met een draaischijf. Gejat van Kia E-Niro, en werkt uitstekend.

360 camera: met alle toeters en bellen. Geeft zelfs aan met hoeveel cm je voor en achter bent van een muurtje, fiets, heg. Heel handig bij ons best smalle poortje, kan goed zien dat ik aan beide zijden genoeg ruimte heb. Systeem heeft wel last van bekende probleem; als er een druppel aan een camera hangt dan vervormd het beeld deels.

Accu en verbruik: keurig. Zit met rondjes in dorpen in het Zuid-Limburgs heuvellandschap op 15,6 kwh per 100 km. Op snelweg waardes gezien die gingen van 18 naar 20 naar 25 kwh. Met 77 kwh batterij (74 bruikbaar) haal ik een retourtje Den Haag-Zuid Limburg in de zomer net. Nu in de lente zal ik moeten bijladen in Den Haag of snelladen aan de snelweg. Gewoon een laadpaal gaat top met max 11 kwh. MG claimt een max van 144 kwh voor snelladen. Maar waar het om gaat is de curve; hoeveel gemiddeld als ik van 20 naar 80% moet? MG claimt dat dit 38 minuten zou moeten duren. In vergelijk met Ioniq wel erg lang. Maar ik zal om thuis te komen vanuit Den Haag niet 38 minuten te hoeven laden. En op vakanties goed inplannen, de kids, honden en vrouwlief hebben toch wel pauzes nodig langer dan 5 minuten dus dat past. De eerste snellaadsessie komt nog, ik geef jullie wel een update.

Conclusie nu: goede deal, fijn rijdende wagen die Europees aanvoelt met alle opties en veiligheid die je je maar kan wensen. Ik hou jullie op de hoogte en ben benieuwd naar de ervaringen van anderen met de S6.

PRIVATE LEASE MG S6