Mercedes-Benz EQB 250 Luxury Line (2023)
Uitvoering | EQB 250 Luxury Line |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
De eerste 9 maanden
Na bijna 10 maanden te hebben gewacht op deze EQB in de blauwe kleur met beige leder, waren de verwachtingen hoog, zeer hoog eigenlijk. Deze werden zeker ingelost!
De auto is zeer mooi en toch stoer, vooral de lichten, voor -en achteraan die volledig doorlopen blijven prachtig.
Het interieur is zeer mooi afgewerkt hoewel het leder niet echt leuk aanvoelt. Maar de stoelen zitten wel super en zijn perfect regelbaar.
Voor mij zijn al de knopjes op het stuur niet nodig en zelfs eerder overbodig maar dat is persoonlijk.
We hebben geen derde zetelrij genomen en dan is de ruimte op de tweede rij en eveneens de koffer zeer ruim.
Het valt elke keer weer op hoe verbazend stil het in de wagen is, werkelijk een plezier.
Ik doe vrij veel kilometers op één dag en dat blijft me wel telkens stress bezorgen omdat het rijbereik van deze wagen enorm schommelt door de weersomstandigheden.
En wat dan zeker niet aan Mercedes ligt, is dat er wat mij betreft veel te weinig snellaadpalen zijn in België. Vooral het 'plannen" dan blijft voor mij moeilijk.
Momenteel heb ik een gemiddeld verbruik van 18kWh. Aangezien ik steeds zeer rustig en economisch rijd denk ik niet dat dit veel lager kan...
Er zijn zeker leuke snufjes maar de meesten dragen niet bij tot het comfort en anderen zijn dan eerder irritant dan handig.
Zo is er bijvoorbeeld de achteruitrijcamera die telkens wanneer hij weer inklapt een enorm 'knallend' geluid maakt. Verder mag je niet verbaasd zijn dat plotseling alle ruiten zo'n 10cm open staan.
De ergernis voor mij is zeker de kofferbak. Deze staat dus zeer regelmatig open zonder enige manipulatie. Dit is niet af en toe maar werkelijk op regelmatige basis.
De navigatie is zeer makkelijk in te stellen, zelfs met de spraakbediening maar de live-versie lijkt me nooit echt 'live'. Dus ondanks het grote scherm blijft het gebruik van Waze op nummer 1 staan.
De bediening van het paneel is eenvoudig en duidelijk.
De luidsprekers zijn zeker niet top maar ook daar heeft Mercedes extra opties voor op de lijst staan.
Eén van de weinige opties die wij nog hadden aangevinkt is de geïntegreerde dashcam. Deze kost kan ik alleen maar afraden. Meer dan de helft van de tijd is 'de functie niet beschikbaar'. Zeer raar aangezien het een vaste camera is.
Dan is er nog een soort van remsysteem ingebouwd dat ook regelmatig de mist in gaat. Plots stopt je wagen met daarbij zeer veel geluid, echt schrikken, en dit zonder enige reden. Het Active Brake Assist System zoals men het noemt, zeer slecht voor het stress-gehalte.
Even slecht daarvoor zijn de parkeersensoren die regelmatig beginnen geluid te maken wanneer er ergens een struik of grassen te bespeuren is...
Had ik na de eerste 24000 km reeds problemen? Neen totaal niet. Ik heb net een eerste onderhoud gehad en verder nog geen garage moeten binnenrijden.
Dus wat de Mercedes EQB betreft ben ik zeer tevreden. Het is echt een fijne wagen, voldoende snel, soepel en betrouwbaar.
Het elektrisch gebeuren in België dan toch daarentegen staat wat mij betreft zeker nog niet op punt.

Mercedes-Benz EQB 250+ AMG Line 7-Persoons | Panoramadak | Advanced Sound System | Sfeerverlichting | Memory | Stoelverwarming | Spiegelpakket | Licht en Zichtpakket
- 2024

Mercedes-Benz EQB 250+ Business Solution AMG 71 kWh / Panoramadak/ Night/ Head Up/ Burmester/ 360 camera
- 2025

Mercedes-Benz EQB 250 Business Line | 7 persoons | Dodehoek ass. | Stoelverwarming | Sfeerverlichting | Achteruitrijcamera
- 2024