Mercedes-Benz EQA 250+ Luxury Line (2024)

Mercedes-Benz EQA 250+ Luxury Line (2024)

UitvoeringEQA 250+ Luxury Line
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Een wereld van verschil

Mercedes-Benz 250+ Luxury Line
Deze auto heb ik in oktober 2024 nieuw geleasd.
In mijn vorige auto Subaru Outback 2.5 heb ik bijna 20 jaar gereden, het verschil is enorm.
Comfortabeler: hoge instap, goede zit en stiller.
Waar ik erg aan moest wennen waren de vele knopjes (die je per knopje verschillend kan bedienen langer of korter in drukken, of in drukken en vegen) en de grote hoeveelheid ook overbodige) informatie. Op je navigatiescherm staan permanent 7 push op schermpjes aan, waardoor je bv wel constant kan zien naar welke zender je luistert, maar minder goed ziet waar je rijdt.
De auto is door het directe stuur wispelturiger dan wat ik gewend was. Als je denkt dat je met de rijbaan assistentie veiliger bent, vergis je je. Als je te dicht bij de wegbelijning komt corrigeert het stuur, maar als je er op vertrouwd en even langer naar het scherm kijkt rij je zomaar de berm in. Volstrekt onbetrouwbaar.
De navigatie (TomTom) is waardeloos. Stuurt mij 40 km verder over een brug tot vlak voor de pond. Als ik naar huis rij op de A50 staat de afslag naar mijn dorp, maar die negeert hij. De navigatie wil dat ik doorrij tot de volgende afslag 9 km om. Als ik naar Aalst bij Eindhoven wil rijden stuurt hij mij naar Aalst in België.
In de omgeving van mijn huis liggen vele drempels. Soms stopt de muziek en krijg ik na 6 drempels ineens het bericht “attentie er is een verkeersdrempel vooruit”…?
Ik ben 186 cm lang en zet de stoel in de achterste positie, de buitenspiegel kan die positie niet goed bedienen. Ik zie dan wel goed het achterportier maar minder goed het achterop komende verkeer. Voor kleine mensen of zij die hun wang tegen het stuur leggen kunnen wel uitstekend het achterop komende verkeer zien aankomen.
Ik geniet van het betere comfort maar ben erg op mijn hoede voor de niet goed functionerende nieuwigheden. Ik denk dat deze tekortkomingen ook bij andere auto’s voorkomen, maar je leest er weinig over.

7,5

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA