Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde (2008)

autoreview

Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasse

Signalement

UitvoeringE 220 CDI Avantgarde
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf300 km
KM-stand laatst93.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mercedes E-Klasse

 • 93.000 km

Na de Chrysler 300C anderhalf jaar gereden te hebben moest die weg, vanwege een switch van werkgever. In de tussentijd wilde ik al deze Mercedes kopen, omdat ik zonder auto zat. Nu kon ik mooi met mijn nieuwe werkgever regelen dat ik deze auto ook als lease-auto mocht gebruiken.

Deze auto was een auto die ze nog onder in de garage hadden staan bij de ASV in Veghel. Dus na enige gesprekken en veranderingen (van 16 naar 17 inch velgen, typeaanduiding weg laten halen ) had ik besloten om deze auto te kopen. Ik kon hem dan na de kerstvakantie ophalen. Alles was op tijd geregeld (leaseregeling en alle papieren) en zo kon ik dan genieten van de auto. En dat doe ik vandaag de dag nog steeds volop.

Wat heel goed te merken is, is een andere standaard van luxe in de Mercedes ten opzichte van de Chrysler. In de Chrysler is het allemaal plastic, soms dan wel zacht. In de Mercedes is er leer, goede kunststoffen en goede afwerking. Vooral dat laatste is op de Chrysler nog wel eens aan te merken, want niet alles sloot zo geweldig op elkaar aan of deed het altijd zo goed in de Chrysler. Ik dacht altijd dat de Chrysler een enorm goede reisauto is, die mooi stil en snel is. Vooral met de zes-cilinder die daarin zat. Maar toen ik een proefrit ging maken in de Mercedes kwam ik erachter dat het blijkbaar allemaal nog een stuk beter kan. Mijn vrouw reed al enige tijd een Mercedes Sportcoupe en die is mijns inziens ook enorm goed. Voor ons nog een reden om de Mercedes te kopen. Ik had ook gekeken voor een Audi A6, maar die was te saai, te voorspelbaar en er zat niks nieuws op wat ons echt interesseerde. Verder vind ik dat een Mercedes veel meer uitstraling heeft dan een Audi.


De Mercedes is een enorm goede reisauto. Stil, comfortabel en gebruikt relatief niet veel. (Haal gemakkelijk 700-800 kilometer op 1 tank van 68 liter.) Je kunt ook makkelijk met 3 kinderen (13-17 jaar) achterin zitten. De auto is ontzettend stil. De Chrysler was nog wel eens niet zo stil, en deze Mercedes is dat wel. De bagageruimte is groot, heel groot. Dat verbaasde me al toen we de auto aan het bekijken waren. Als iets heel diep ligt in de kofferbak, dus tegen de stoelen aan, dan zul je er echt bijna in moeten kruipen om het te kunnen pakken. Afgelopen vakantie konden er ook makkelijk 4 koffers in, en dan hadden we nog ruimte over.
Natuurlijk, de Chrysler had meer ruimte, omdat het een station is, maar zo heel erg veel scheelt het niet.

Een ander groot pluspunt is dat de motor, een viercilinder, verrassend veel kracht heeft. Ik dacht eerst, pfoe, een viercilinder, dat scheelt veel met de Chrysler. Maar eigenlijk is deze auto minstens net zo snel, maar ook een stuk minder dorstig. De auto trekt gemakkelijk door en inhalen op de snelweg is ook een fluitje van een cent. Je kunt met het Avantgardepakket best sportief rijden. Een rotonde lekker snel pakken gaat goed, de auto reageert goed en blijft goed hanteerbaar.

Kortom, deze auto is een stuk beter dan dat menig mens gewend is denk ik. Hij is ruim, stil, comfortabel (vooral dat!) en hij heeft een super uitstraling. Het is een auto die je heel comfortabel kunt rijden, maar tegelijkertijd ook heel erg sportief. Ik ben heel tevreden over deze auto en ik denk niet dat er veel mensen zijn die er niet tevreden over zijn!

Problemen:

De auto is nu een jaar oud, maar we hebben nog geen problemen gehad. Alleen dat de motor wel laat merken dat ie wel een beurt wil.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens