Mercedes-Benz E 200 CDI Avantgarde (2006)

Mercedes-Benz E 200 CDI Avantgarde (2006)

UitvoeringE 200 CDI Avantgarde
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010

Mercedes e 200 cdi

Ik heb diverse modellen Mercedes gereden, namelijk een A,Clk,3 x een E klasse, 2x Sl.Mijn laatste auto was een A 200cdi 170pk vol optie`s, deze auto beviel prima veel ruimte snel en zuinig naar mijn inzien een ondergewaarde Mercedes.

De auto waar ik het meeste reisplezier van heb gehad is toch de E klasse. Dus op zoek naar een mooie E met voor mij belangrijke optie`s zoals, groot navigatie, stoelverwarming, kleur zwart, facelift type, het liefst een 220 motor met automaat, panorama dak, avantgarde uitvoering en in mooie staat.

Na weken zoeken op internet gevonden een Mercedes E200cdi avantgarde van eind 2006 met 240000 km op de teller met NAP. Ondanks de km stand en 200cdi motor toch gaan kijken. En ja ik was verkocht, de auto is bijzonder mooi en naar mijn zin. Extra optie`s: stoelverwarming, lederen bekleding, groot navigatie, panoramdak, zwarte hemel, 19 inch velgen, electr rolgordijn achter, 4zone airco, pdc voor en achter, walk on home verlichting,

Het facelift type e200cdi heeft een 136pk motor wat over voldoende kracht beschikt, toch heb ik besloten om deze auto te laten chiptunnen. De auto heeft nu circa 167 pk, wat meer als voldoende is, tevens is het verbruik afgenomen.

KM stand 245000, de eerste km zitten erop ik kan niet anders zeggen dat ik me helemaal thuis voel in deze auto. Geen kraakjes te horen. Een formidabele krachtige reisauto. Ondertussen heeft de auto een c beurt gehad, kosten €295,00 hierbij kwam nog een luchtfilter en dieselfilter, totaal € 440,00. Bedrag wat ik redelijk vind. Ondertussen twee lekke dieselinjectoren laten maken kosten €210,00 Het voordeel van het kopen van een auto met een relatieve hoge km stand kan zijn dat slijtage gevoelige onderdelen reeds vervangen zijn. De motor kan vele tonnen aan rijplezier aan, dus daar maak ik me geen zorgen over. Het verbruik van de auto is gemiddeld 1:15 1:16 Haalbaar is 1:20.(1 keer gelukt over een afstand van 210 km)

Pluspunten: Degelijk auto, hoogwaardige kwaliteit interieur, geen kraakjes of piepjes (ook niet na 250.000km) Auto voelt krachtig en veilig aan, stil, voorzien van plezierige optie`s, kosten per maand relatief laag, DVD navigatie, Bedienings gemak, kortom een goede reisauto waar je na veel km uitgerust uit komt.

Minpunten: Zicht naar achteren met hoofdsteunen achter omhoog, instelmogelijkheden audio(geluid is prima),

Onlangs goede gebruikte winterbanden gemonteerd met de maat 235-45-17, deze gekocht via internet voor €450,00 met originele avantgarde velgen.

02-12-2010
Winterbanden bevallen uitstekend, veel meer grip als de zomerbanden die er onder zaten. Deze hebben de maat 245-35-19.
Het verbruik daalt naar 1:14 met dit koude weer, ik rijd dan 17 km naar werk bijna een rechte weg zonder file. Bij koude start geen problemen, de motor blijft enige seconden na starten in een hoger toerental stationer lopen. Het valt me op dat als de auto stationair draait het verbruik via de BC snel oploopt dit in tegenstelling tot mijn vorige Mercedes. Automaat schakeld met koude motor minder als met warme motor.
Ik denk er over na om de automatenbak door te laten spoelen en de olie te laten verversen. Update hierover wanneer het gedaan is, heeft iemand tips waar dit goed gedaan word? vooralsnog denk ik dat ik gewoon bij de Mercedes garage moet zijn.

Donderdag 23-12-2010: Afspraak bij Mercedes dealer Wensink in Harderwijk om proef te rijden met de chef monteur, tijdens proefrit gaan we de kub uitschakelen om te zien of dit de trillingen veroorzaakt. De klacht is bij lage toeren optrekken en in lage toeren rijden zijn trillingen in de auto voelbaar. Eventueel automatenolie zou dit kunnen verhelpen.

Januari 2011: Motorsteun vervangen ivm trillen vervangen. Kosten € 495,00. Hiermee is het probleem nog niet weg. Vervolgens automaten olie laten vervangen inclusief spoelen van de bak plus een glycerol test kosten €510. Probleem nog niet opgelost. Km stand is nu circa 250.000. Het spoelen en verversen van de olie heeft tot geen enkele verbetering geleid. Het blijft een vreemd probleem, optrekken met koude motor levert een enkele keer ook een vreemd geluid op vanuit de motorruimte kan het niet anders beschrijven als een brul van een leeuw met keelpijn. Dit is altijd maar 1 of 2 keer en ook weer niet altijd. Gemiddeld verbruik over afgelopen 5000 km 6.8/100 over het algemeen ben ik een rustige rijder. Maar houd op zijn tijd ook van flink doorrijden.

Maart 2011 Winterbanden weer vervangen voor de zomerbanden 245 35 19, dit staat weer supermooi. Wat gelijk tegenviel is het verbruik scheelt bijna een liter op de 100 km. Voorbanden zijn van het merk Michelin, had ik toch een beter resultaat van verwacht. Achter zitten continental banden. Wie mooi wil zijn moet betalen gaat hier aardig op.

April 2011 Contact gehad met Wensink vwb de cubrevisie van de automaat. Coulance regeling aangevraagd maar helaas is afgekeurd door Mercedes Benz. Revisie kost circa €2500,00 behoorlijk bedrag zeker nadat ik eerst de motorblokrummers en bakolie heb laten verversen, ook €1000,00 bij elkaar. Ik ga op zoek om te zien of het elders voor minder kan. (het moet wel goed zijn!) Goedkoop moet geen duurkoop worden.

Geen problemen meer gehad met de bak, wellicht hogere temperaturen en na de olieververversing de bak opnieuw ingeleerd.

Augustus 2011 260000 afscheid genomen van de Mercedes. Ik heb meer ruimte nodig om goederen te vervoeren dus er moest een kombi of touring komen. Na wat zoeken is het een BMW 320D vol optie`s geworden. Dit mede doordat het nieuwe type C kombi voor mij te duur in aanschaf is.

Twee verschillende merken met verschillende karakters, na drie weken met de BMW gereden te hebben ligt mijn hart nog steeds bij een Mercedes, nog even een jaar met de BMW door wat beslist geen straf is en dan op zoek naar een mooie C kombi. Volgens mij werkt het zo eens een Mercedes altijd een Mercedes.

verkocht

over