Mercedes-Benz CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic (2013)

Uitvoering | CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Introductie
Na enkele jaren geleden een CLS gehad te hebben die op het gebied van bouwkwaliteit de nodigde steken liet vallen toch maar weer gezwicht voor, in mijn ogen, de bijzondere vormgeving van de CLS Shooting Brake.
Doordat mijn E estate een respectabele km stand van 3 ton had en verandering van spijs doet eten besloten om de CLS 350 CDI SB 4 matic te gaan rijden.
Over rijden van deze wagen kan ik kort zijn. Subliem. De wagen is stil comfortabel en door de 6 cilinder diesel met 620 Nm koppel is kracht altijd aanwezig.
Traditiegetrouw bij MB is de versnellingsbak van het type rustig aan maar door de manuele stand is hij wel te verleiden tot wat snellere reactie.
De eerste serieuze trip is gegaan naar Kroatië en ik kan stellen dat deze auto is gebouwd voor de lange afstand. In de stad is het niet het toppunt van overzichtelijkheid dus voorzichtigheid is wel geboden.
Ondanks de lage daklijn valt de ruimte binnen behoorlijk mee. Ook de bagageruimte is voldoende.
Brandstofvetbuik is nu gemiddeld 7,7 liter per 100 km. Met de opmerking dat 75% van de afgelegde km op de snelweg zijn afgelegd.
1e update
De eerste 10000 km zitten erop. Wat opvalt in positieve zin is het comfort en de flinke trekkracht van de motor. Zeker in een bergachtige omgeving komt het koppel van 620 Nm volledig tot zijn recht. Steile berghellingen worden werkelijk met een gemak genomen die ik in ieder geval als bijzonder ervaar. Het gemiddelde verbruik ligt rond de 7,8 liter per 100 km. Problemen of storingen niet voorgekomen. De originele velgen vervangen door 19 inch barotelly velgen. Maakt de CLS net wat "dikker". Het effect op het comfort is minimaal.. en waren er nog nadelen.... ja de overzichtelijkheid zeker aan de zijkanten van de auto laten te wensen over. In krapppe bochten en stadsverkeer wel een dingetje om rekeningmee te houden
2e update.
Inmiddels bijna een Jaar in bezit. Problemen in het afgelopen jaar Nul. Brandstof verbruik iets omhoog naar een gemiddelde van 7,9 liter per 100 km. Vierwielaandrijving ivm winterbanden is uitstekend. Auto is zeer comfortabel en ook na lange stukken stap je relatief fris uit. Intelligent verlichting werkt echt perfect. Overzichtelijk van de carrosserie blijft een punt van opletten. Nadeel vind ik zelf het in de e modus traag terugschakelen van de versnellingsbak . Het is zo nu en dan of er beneden niemand thuis is. Is de s stand gaat dat beduidend beter. Ook het start / stop systeem is vrij irritant en in mijn optiek volkomen nutteloos. Staat meestal uit. In het kort komt het erop neer dat de auto prima functioneert.
3e update
Onlangs heeft de wagen een uitgebreide grote onderhoudsbeurt gehad incl het spelen van de versnellingsbak . Wagen doet het probleemloos. Comfort uitstekend. De 4matic zorgt voor een prima en veilig weggedrag. In de momenten dat er sneeuw ligt rijdt de wagen veilig en betrouwbaar.
Brandstof verbruik gemiddeld 7,9 op de 100km

Mercedes-Benz E-klasse 350CDI ESTATE AUT. - AMG PAKKET - 7-ZITS - PANO - AFN. TREKH.
- 2013

Mercedes-Benz E-klasse 350 CDI Avantgarde | Panoramadak | Achteruitrijcamera | Dodehoek Detector | Cruise Control | Stoelverwarming | Lane Assist | Bluetooth | Lichtmetaal 18" |
- 2012

Mercedes-Benz B-klasse 180 Ambition