Mercedes-Benz C 350 e Lease Edition (2015) #2

Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse

UitvoeringC 350 e Lease Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

De eerste indruk

• 850 km

Ik ben zelf niet zo'n Mercedes fan. Ik weet eigenlijk niet waarom. Wellicht een vooroordeel. Bezoek aan verschillende dealers in het verleden heeft niet geholpen. Bmw, daar was ik altijd zeer over te spreken. Rijgedrag, sportiviteit, stabiliteit van de auto's. Helemaal top... Maar ook het dealer netwerk was super. Altijd goed en correct geholpen. Nu zul je denken waarom toch Mercedes. Zelfs zonder erin te hebben gereden uiteindelijk besteld.

De zoektocht....
Een nieuwe auto bestellen is toch altijd een zoektocht. Uiteindelijk doordat mijn vrouw minder is gaan werken, voor een keer ook de economische kant laten meespelen. En gezien BMW geen 7% heeft. Was Volvo de beste keus. Tja... Na een lang proces intern waarin de metingen van hybrides lieten zien dat diesel hybryde eigenlijk helemaal niet gunstig is, bleef er maar 1 alternatief over. De Mercedes c350 plug-in hybrid.

De aflevering...
Afgelopen week is de auto afgeleverd door Rutchen. Erg goed begeleid tot aan de oplevering. Voor de limousine gekozen daar ik een open dak wenste alsmede een trekhaak en die zijn niet beschikbaar op de station. Verder lederen bekleding met comfort stoelen, Burmeister soundsystem en de nodig veiligheids systemen.

Uitpakken van het cadeau...
Nu na een week ben ik erg verrast. Ik ontdek iedere dag nieuwe functies aan de auto die geweldig zijn. Maar vooral het comfort in de auto die door de luchtvering confortabel en sportief is in te stellen ben ik erg over te spreken. Wat een geweldige auto met veel technische snufjes. Ook de combinatie hybride/benzine is super. Meer dan voldoende vermogen en een leuk samenspel. Moet wel we wennen aan het automatisch remmen als je te dicht op de voorganger zit. Scheelt weer boetes:).

Minpuntjes....
Ik heb echter wel een ding ontdekt waar ik minder over te spreken ben, en dat is het Command System wat toch niet zo gebruikers vriendelijk in elkaar zit. Maar dat zal gewenning zijn. De BMW i drive met navigatie professioneel is toch een stuk gebruikersvriendelijker, sneller en mooiere kaarten.

Binnenkort meer over de auto. Eerst even wat kilometers erop zetten en uit de witte broodsweken komen, alvorens ik een eerlijke review kan geven. Tot nu toe echter. Ver boven verwachting! Een genot!