Mercedes-Benz C 300 e 4MATIC AMG Line (2023)
| Uitvoering | C 300 e 4MATIC AMG Line |
| Versnellingen | 9, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 6.000 km |
| KM-stand laatst | 6.000 km |
Mercedes c300e AMG 4Matic
Onlangs hebben wij een Mercedes gekocht met ongeveer 6.000 km op de teller en twee jaar garantie. Na jarenlang BMW te hebben gereden, en af en toe Lexus, viel onze keuze vooral op deze auto vanwege het mooie uiterlijk.
Inmiddels hebben we er wat meer mee gereden en willen we graag onze ervaringen met jullie delen.
Het eerste wat ons opviel bij een lange rit naar huis dat het rijgevoel en de afwerking anders zijn dan we gewend zijn. Vooral de stoelen vinden we een tegenvaller. In vergelijking met BMW (comfortstoelen) en Lexus.
Ook de bouwkwaliteit van het interieur valt ons eerlijk gezegd tegen. Het ziet er mooi uit, maar voelt minder degelijk aan: veel hard plastic en dunne materialen. Daarnaast horen we vrij snel kraakjes en bijgeluiden, vooral op slechtere wegen.
Over de wegligging zijn we juist wel erg tevreden. Het 4Matic-systeem werkt echt heel goed en geeft veel vertrouwen tijdens het rijden.
Waar we wel tegenaan lopen, zijn de elektronische systemen. We krijgen regelmatig meldingen voor updates, maar het lukt vaak niet om deze goed uit te voeren. Ook de veiligheidssystemen werken niet altijd prettig. De adaptieve cruise control remt soms onverwacht hard, terwijl daar eigenlijk geen duidelijke reden voor is. Dat voelt niet veilig, zeker op de snelweg.
In smalle straatjes met tegenliggers merken we ook dat het systeem soms onnodig ingrijpt, bijvoorbeeld met een plotselinge ruk aan de gordel terwijl er geen echt gevaar is.
Daarnaast hebben we last van reflecties van de interieurverlichting in de voorruit, wat tijdens het rijden behoorlijk storend kan zijn.
Voor een auto in deze prijsklasse hadden we eerlijk gezegd andere verwachtingen. Daarom willen we dit graag met jullie delen om teleurstelling te voorkomen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mercedes-Benz C-klasse Estate 300 e AMG Line | Wegkl. Trekhaak | Stoelverwarming | PDC Voor+Achter+Camera | Dodehoekdetectie | ECC | Navigatie |
- 2024

Mercedes-Benz C-klasse Estate 300e Business Solution AMG | Panoramaschuifdak | AMG-line Plus | Burmester | Head-Up | Trekhaak |
- 2026

Mercedes-Benz C-klasse 300 e AMG Line 115km Elektrisch Trekhaak
- 2024
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

'Mercedes-AMG C63 met viercilinder ruimt het veld, zespitter in aantocht'

Topversies Mercedes-Benz C- en S-klasse tienduizenden euro's duurder

Praktijkervaring Mercedes-Benz C-klasse: eigenaren en gebruikers over ‘de nieuwe’

'Mercedes-AMG C63 krijgt toch niet alsnog een V8'