Mercedes-Benz C 180 Prestige (2014)
Uitvoering | C 180 Prestige |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Aanschaf
De auto was van een goede vriend van mij en dus geen onbekende. Geen schade verleden en zeer goede staat van onderhoud.
Wij waren al in het bezit van een C klasse W204 (180 Edition C) en dat beviel zeer goed, probleemloze auto. Koop snel gesloten en sinds september de trotse bezitter van een C klasse W205.
De auto
Mercedes C 180 Avantgarde met AMG pakket. Parelmoer wit met zwart leder AMG interieur. 19 '' velgen. Xenon Mercedes itelligent light. Hetzelfde motorblok en Type automaat als de W 204 ( was van bouwjaar 2013).
Maar een behoorlijk verschil met rijden! Door de verschillende instellingen ; Eco, Comfort , Sport of Sport + maak je er een heel andere auto van . In de Sport+ stand reageert de auto veel sneller op het gaspedaal en dat maakt het rijden een wereld van verschil.
Verbruik
Veel zuiniger is het nieuwe model niet, allebei ongeveer 1:13. Dat is stadsverkeer en 80km wegen. Met meer snelweg erbij wordt het 1:14. Met smallere banden zou het wel zuiniger kunnen verwacht ik...
Rijden
Het rijdt heerlijk. Alles is weer een stapje beter/hoger/moderner. Je voelt de kwaliteit . Heel stil van binnen. Je zoeft over de weg maar toch een goede communicatie met de weg. Prima mix tussen comfort en sportiviteit.
Als extra
De vorige eigenaar heeft iets extra's laten monteren door Schawe car design(google maar); 2 '''potten '''in de kofferbak zorgen voor een niet van origineel te onderscheiden AMG geluid. Heel bijzonder en niet zomaar een simpel Ali express dingetje. Ik ben niet van de AMG typeplaatjes overal maar dit maakt hem wel bijzonder.
Minpunt
Weinig minpunten, we zijn er erg blij mee. Kwalitatief van hoog niveau met uitzondering van het benzineklepje en de deurklinken. Dat voelt als simpel plastic en hoort niet bij deze auto.
Als er wat meer kilometers mee gereden zijn zal ik de review updaten.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse ESTATE C63 | PERFORMANCE STOELEN | PANO DAK
- 2017

Mercedes-Benz C-klasse Estate 180 Ambition | Navigatie | Camera | Comfortstoelen | Elek. Achterklep | LED Koplampen | Cruise & Climate Control | Rijklaarprijs!
- 2015

Mercedes-Benz C-klasse Estate 180 Sport Edition Premium Plus