Mercedes-Benz C 180 Elegance (1998) #3
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 180.000 km |
| KM-stand laatst | 180.000 km |
Heerlijke auto
Ik heb deze auto overgenomen van de 2e eigenaar, de eerste heeft de auto ruim 20 jaar in zijn bezit gehad en duidelijk gekoesterd. Dit is mijn eerste Mercedes, voorheen meestal BMW's gereden en een enkele uitstap naar een ander (sportief) merk en zelfs een VW ID-4 van de zaak gereden (die laatste deed mij erg terug verlangen naar mijn 'ouwe' Mercedes, want O wat rijdt die lekker zeg!
De auto heeft nu net 200.000 km op de klok staan (201.800 om precies te zijn en is 28 jaar oud., hij ziet er zeker voor zijn leeftijd nog super goed uit, en het valt mij op dat ik veel bekijks krijg , zelfs van studenten die zo'n oude auto blijkaar weten te waarderen...!
De Plus punten:
+ Mooi tijdloos en een klein beetje sportief model.
+ Dit exemplaar is als nieuw van binnen, in een blauwe uitvoering met mooie hout accenten geeft dit een luxe uitstraling en alles voelt degelijk aan.
+ Het Comfort! door de zachte maar toch degelijke vering rijdt het echt heerlijk, de stoelen zitten goed, achterin zit je heerlijk op de zachte bank, zo maken ze ze niet meer tegenwoordig. De vering over drempels / slechte wegen is echt Top.
+ Relaxed rijden: Door het gemis aan vermogen (slechts 122pk) nodigt ze ook niet uit om hard op het gas te gaan staan, eerder relaxed rijden, het doet me denken aan een oude Amerikaan maar dan met een betere wegligging en een 4 ipv een 8 cilinder motor...
+ Verbruik is alleen laag (ca 6,5 - 7 liter op de snelweg) wanneer ik me netjes aan de snelheid hou en niet te hard accelereer., in de bebouwde kom is het verbruik hoger.
+ Betrouwbaar, start altijd, geen dure reparaties tot nu toe en gewoon een hele fijne auto die ik graag nog jaren zou willen houden.
+ ELEGANCE uitvoering: voor die tijd al een bijzonder rijke uitrusting met o.a. :
- Automaat
- Cruise control
- 4 elektrische ramen
- Airconditioning
- (Recente) Kenwood Blu-tooth radio met telefoon verbinding, wel zo handig!
- Trekhaak
- Op afstand te openen achterbak
Nadelen :
- De carrosserie is niet geheel roestvrij helaas, ik overweeg om haar weer helemaal in ere te herstellen.. portier en achterportier links vormen wat roest en in de spatborden..
- Bij koud wegrijden houdt de motor op lage toeren in, dit duurt maar 3 minuten en is weg zodra de motor op temperatuur komt. verder geen problemen.
- De automatische transmissie heeft maar 5 versnellingen, hierdoor rijdt je op de snelweg bij 100km/h al 2650 rpm, en bij 120km/h ruim 3.000rpm... dat is jammer, hierdoor is het verbruik ook niet zuinig..
- 122pk doet geen wonderen, ze is niet snel maar kan meekomen met het verkeer, genoeg voor dagelijks relaxed rijden, opvallend koersvast bij hogere snelheden 140km/h +. !
Kortom, echt een Heerlijke rijdersauto, niet snel maar wel lekker zweven over de weg, en koersvast., goede rechtuit stabiliteit. als het aan mij ligt doe ik haar nooit weg.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mercedes-Benz C240 Elegance LEER SCHUIFDAK MOTOR NOT GOOD
- 2000

Mercedes-Benz C-klasse 200 Sport AUTOMAAT Youngtimer! TOPSTAAT NL AUTO 2e eigenaar! AIRCO l Trekhaak l Navi!
- 1999

Mercedes-Benz C-klasse 240 ELEGANCE / ELEKTRISCHE RAMEN / AIRCO / ORIGINELE STAAT!
- 1997
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Brute AMG's uit de jaren 90 vind je vooral in Japan waar ze cult zijn maar ook hier stijgen prijzen

Youngtimers tussen 12 en 15 mille - Lexus SC - Volvo XC90 - Mercedes-Benz C 43 AMG

Mercedes-Benz C 43 AMG (1998) - Op de Rollenbank

Mercedes-Benz C43 AMG (1998) - Blits bezit