Mercedes-Benz B 200 CDI (2007) #2

Mercedes-Benz B 200 CDI (2007)

UitvoeringB 200 CDI
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

De "eerste" kilometers

Ik heb het Toyota Verso tijdperk achter me kunnen laten en door het vertrek van een collega kwam deze MB vrij. Ondanks dat de Toyota en ik aan elkaar begonnen te wennen, hoefde ik niet lang na te denken om in deze auto te stappen. Ik kan nog weinig zeggen over de auto, want heb nog weinig km's gemaakt. Ik houd het voor nu bij de uitvoering en mijn eerste ervaring. De auto is in Kosmos Zwart uitgevoerd, met Beige Groningen interieur en voorzien van een Business Class pakket, met audio 20, xenon, chrome pakket en telefoonvoorbereiding, maar verder standaard. Wat me opviel is dat er slik... geen tempomat (cruisecontrol), geen LM-velgen en handmatige slingers om de ramen te openen aan de achterportieren in/op zit. Ook is het stuurwiel alleen in hoogte te verstellen en niet in de diepte. Jammer, vooral die tempomat zal ik erg missen. Misschien nog na inbouw mogelijkheden, dat zal ik onderzoeken. Ook merkte ik dat de ruiten geen comfortsluiting hebben, maar dat je de knop vast moet houden om de ruiten te sluiten. Het rijgedrag is heel goed, de wagen trekt lekker door en is goed schakellui te rijden. Voor mij genoeg vermogen. De auto is wat straffer geveerd, maar daar heb ik geen problemen mee. De stoelen zitten perfect en een verademing na het meubilair in de Toyota. De bediening van de boordcomputer en radio werkt fijn en er zijn veel instellingen te doen om alles op de persoonlijke smaak af te stellen. Ik heb mindere berichten gehoord over het motorgeluid, maar dit vind ik niet storend te noemen. Word vervolgd.

De koude en donkere winterdagen

Na 3 maanden onderweg te zijn geweest met de B ben ik zeer tevreden met de auto. Ik heb bij de dealer een tempomat in laten bouwen en heb ik een gebruikte gsm gekocht die ik in de telefooncraddle van de middensteun heb geplaatst, nadat ik een duo simkaart had besteld. De auto moet tot april 2011, dus ik weet niet of ik nog een i-pod adaptor ga plaatsen, want die kost me voor deze uitvoering een kleine 500euro en dat is grof geld voor 1 jaar.

Nu over de auto zelf. We hebben thuis nog een Peugeot 308 ST 1.6hdi en die was met de gladheid niet te houden, voorzichtig rijden was geboden. De mercedes had geen last van glijden of doorslaande wielen, wat getuigd voor de aandrijflijn die echt goed is opgezet. Wat een genot. De auto is snel op temperatuur en de automatische ruitenwissers werken ook naar behoren. Jammergenoeg zijn de ruitensproeiers niet verwarmd en daardoor is de rechter sproeier bij de nachtelijke vorstperioden dichtgevroren. Het grootste gemis is de comfortstand op de voorportierruiten. Als je een raam dicht of open wilt doen, moet je je vinger op de knop houden. Verder alles naar tevredenheid, kortom hier rijd een tevreden mens.

Update in de zomer

De auto heeft een grote beurt gehad en hier zijn 2 nieuwe remschijven voor en remblokken rondom opgegaan. Ik had het gevoel dat de auto een beetje naar links trok en sponzig remde... Mijn gevoel klopte in ieder geval.

Kort na elkaar het linker en rechter dimlicht moeten laten vervangen, deze hielden er mee op en kreeg een nette waarschuwing op het display.

Als compromis voor het missen van een i-pod aansluiting, heb ik een FM zender aangeschaft (€16,50), zodat ik op een vrije frequentie toch mijn eigen muziek kan beluisteren.

Verder nog altijd zeer tevreden met de auto, geen piepje, kraakje en een fijne motor.

Gelukkig Nieuwjaar

Weer een half jaar verder en wederom zonder noemenswaardige problemen, behalve een lekke voorband midden in de winterbandenwisselperiode... Lekker handig, want geen enkele bandenboer had tijd om me te helpen en dan zit je met je bandenvulpasta en compressor zonder reserveband. Uiteindelijk via mijn werkgever iets geregeld en in onze bedrijfsgarage zelf de band laten wisselen.

Met de lage temperaturen van de afgelopen periode in het achterhoofd kan ik melden dat het snel behaaglijk warm is in de auto. Vorig jaar heb ik al eens gemeld dat de auto ook met de gladheid goed beheersbaar te rijden is, met de standaard banden. Gewoon geen gekke dingen doen. Ook het grote reservoir voor de ruitensproeivloeistof komt goed van pas en de goede wiswas installatie en verlichting.

Nog een half jaar en dan moet de Benz er uit. Ik kan een stapje hoger in het leasesegment terecht en ben me aan het orienteren op een opvolger en heb 5 kandidaten voor ogen: Audi A5 Sportback, Peugeot 508 Break, Mercedes C Combi, Volvo V60 of Volvo V70.

De laatste kilometer

De leasetermijn zit er op. De Mercedes nog even goed gewassen en schoongemaakt. Van binnen ziet ie er nog goed uit. Geen krasje, mooie bekleding, geen kraakje. Deze auto kan nog lang door. Klein probleem wat vorige week is ontstaan: het koppelingspedaal komt het laatste stukje met een tik omhoog, elke keer een klop op je zool. Vervelend, maar ik denk zo op te lossen door de garage. De buitenkant van de auto ziet er nog goed uit, maar met name de voorbumper en motorkap zitten onder de steenslag. Dit is me nooit zo opgevallen, maar de auto moest ingeleverd worden en dan kijk je eens kritisch naar de lak.

Terugkijkend over de afgelopen paar jaar ben ik zeer tevreden over de auto. De volgende eigenaar heeft hier een heel goede auto aan.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens