Mercedes-Benz B 180 CDI (2006)

autoreview

Mercedes-Benz B-klasse
Mercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasse - interieurMercedes-Benz B-klasse - interieurMercedes-Benz B-klasse - interieurMercedes-Benz B-klasse - interieur

Signalement

UitvoeringB 180 CDI
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf1 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na bijna 4 jaar met plezier in een BMW 318D te hebben gereden moest er van de leasemaatschappij iets nieuws komen. De reden om niet weer een 3-serie te nemen waren er 2:
- De nieuwe 3-serie is fors in prijs gestegen en daardoor te duur qua leaseprijs
- de 3-serie begon voor mij wel erg krap te worden (3 opgroeiende kinderen)
Dus op zoek naar iets anders met èn ruimte èn stijl. Dat werd uiteindelijk de B-klasse. Uiterlijk moet je er even aan wennen maar qua interieur is het zeker een smaakvolle auto. En, en dat gaf voor mij de doorslag, gezien zijn afmetingen is deze auto buitengewoon ruim.
---------------------------------------------------------
Update 13-02-06
Inmiddels bijna 2000 km op de teller. Wat tot nu toe steeds beter begint te bevallen is het comfort van deze auto. Als hij eenmaal op temperatuur is, is het lekker rijden. Ik heb er cruisecontrol en een licht/zicht-pakket bij. Hierdoor kun je heerlijk relaxed rijden. Al met al rijdt dit dus geheel boven verwachting.
---------------------------------------------------------
Update 01-03-06
Inmiddels ongeveer 4500 km gereden en de auto bevalt nog steeds uitstekend. Het verbruik is nu wat minder, gemiddeld ca. 5,8 ltr/100km. Dat zal wel 2 oorzaken hebben: de motor zal nu wel echt los zijn en, en dat is niet onbelangrijk, ik ben nu eindelijk gewent aan het gebruik van de 6de versnelling. Dat zegt niet alleen iets over mij maar ook over de rust die in de auto heerst. Ook bij 120-130 km/u in z’n 5 gaat prima.
Wat mij wel opvalt, en dat lees ik in andere reviews terug, is de wel zeer lichte besturing. Op zich vind ik dat wel prettig maar als ik een scherpe bocht moet maken, of bij inparkeren merk ik dat ik het stuur vaak ’tegen de aanslag aangooi’. Overigens heeft dat nog geen problemen of zo opgeleverd.
---------------------------------------------------------
Update 19-04-06
Er staan nu 10.000 op de teller en de auto bevalt nog steeds uitstekend. Binnenkort gaan we naar Duitsland en dan kan ik even kijken of het comfort ook bij niet-Koos-Spee snelheden even goed is.
Wat me verder in positieve zin opvalt aan de auto is zijn weggedrag. Hij stuurt vrij scherp en je kunt dan ook met vrij hoge snelheid een bocht in. Probleem is dan wel dat je die bocht in één keer moet kunnen halen, want zijn draaicircel vind ik te ruim. (of het moet zijn dat ik teveel verwend was in mijn vorige BMW)
Het verbruik ligt nu zo rond de 5,7 ltr/100 km. Als je rustig aan doet (Koos Spee rijstijl) haal je rond de 5.0 ltr/100 km.
------------------------------------------------------------
Update 01-08-06
Inmiddels staan er (bijna) 25000 km op de teller en hebben we de vakantie achter de rug. Op lange ritten is de auto geweldig comfortabel. Je moet dan wel niet als een gek willen scheuren maar als je enigzins rustig rijdt gaat het met hoog comfort. Radio aan, cruiscontrol op 130-140 en een perfect werkende airco (die niet permanent in je gezicht blaast, zoals ik in mijn vorige auto’s had). Uitstekende stoelen en ik zou zeggen: maatgevende ergonomie. Wat ik ook zeer goed vind is dat de auto zeer doordacht is. Bijv. het in en uitnemen van de achterbank. Dat is echt in no time gebeurd, iets wat ook zeer handig is met poetsen. Verder ook binnenin giga veel opbergruimte.
Al met al ben ik bijzonder tevreden met deze auto, ik heb hem ook al aan meerdere mensen aanbevolen.
Oh ja: het gem. verbruik staat nu op 5,5 ltr/100km. Tijdens de vakantie reed ik ca. 5,8 ltr/100 km en dat met dakkoffwer en volle belading (5 personen).
------------------------------------------------------------
Update 24-10-06
Gisteren voor de eerste beurt naar de dealer geweest: na 34.000 km !!!! Gee centje pijn. Alles was tiptop in orde. Eigenlijk heb ik dus ook weinig te melden. Het verbruik over de eerste 34.000 km was 5.5 ltr/100 km. De auto blijft me verbazen qua comfort en ruimte. Toen mijn auto in de garage was had ik een Chevrolet Captiva te leen en dan merk je pas wat voor comfort de B-klasse biedt: betere wegligging, betere zit, stiller. Nog steeds een auto om aan te bevelen (ik begrijp niet waarom iedereen in een lease-Passat rijdt: deze benz is beter en biedt meer ruimte maar vraagt minder, dat merk je wel bij het parkeren)
------------------------------------------------------------
Update 14-03-07
Inmiddels weer 5 maanden verder en inmiddels staat er 50.000 km op de teller. Er valt weinig meer te vermelden over de auto, anders dan hetgeen hierboven al beschreven staat.
Wat me wel opvalt is dat het verbruik iets is toegenomen, was dat de eerste 34.000 km nog 5,5 ltr/100 km sindsdien is het gemiddelde 5,8 ltr/100 km. Nog steeds netjes, wel opvallend.
Verder geeft mijn boordcomputer nu aan dat ik over ruim 9.000 km weer voor een beurt richting garage moet, dus ook in dat opzicht is de auto reuze-zuinig.
---------------------------------------------------------
Update 06-07-07
Inmiddels heb ik ruim 75000 km met de auto gereden en ik kan niet anders stellen dan dat dit een hele saaie review wordt: nul problemen nl. Tijdens mijn laatste garage bezoek heeft de dealer nog de multischakelaar vervangen (recall-actie), verder nop.
Ik ben uitermate tevreden met de auto in alle opzichten. Volgens de boordcomputer ligt de volgende beurt over 5000 km, dat zijn dan 3 beurten in 80.000 km.
Nog even over het verbruik: dat ligt rond de 5,7 ltr/100 km.

PROBLEMEN

De service bij aflevering was wat magertjes. De leasemaatschappij wist mij eerder te vertellen dat mijn auto klaar stond dan de dealer. Na 250 km ging er opeens een waarschuwinglampje branden. Dus terug naar de garage: bleek niets aan de hand te zijn, resetten en klaar.
Verder valt mij op dat deze auto stiller is (of lijkt?) dan de 200CDI (waar ik mee heb proef gereden). Al met al scoort de auto qua comfort bij mij een 10.
Verbruik ligt nu op ca. 6 liter per 100 km.
Uiteraard, zoals hoort bij een Mercedes, zijn er geen piepjes, kraakjes en rammeltjes.
---------------------------------------------------------
Update 13-02-06
Het verbruik is nog steeds 6 ltr/100 km.
Een van de lezers vraagt of je beter een diesel of een benzine kunt nemen: mijn idee is bij twijfel altijd diesel: het rijdt comfortabeler (120 km/u bij ruim 2000 toeren) en is minder onderhoudsgevoelig.
Wat dat laatste betreft moet ik wel melden dat is sinds de aanschaf nog steeds achtervolgt wordt door een motomanagement-controlelampje. Ik ben al eens bij de dealer geweest maar het euvel is nog niet verholpen. Overigens is er niets aan de auto te merken.
En als er dan al een probleem is met de auto dan is het de dealer zelf: tot nu toe is de service buitengewoon beroerd. Afspraken worden tot nu toe zeer slecht (soms niet) nagekomen.
---------------------------------------------------------
Update 01-03-06
Het controlelampjesprobleem is inmiddels opgelost. Het bleek om een defecte temperatuursensor te gaan. En eerlijk is eerlijk: dit is vlot en netjes door de garage opgelost.
----------------------------------------------------------
Update 19-04-06
Echte problemen zijn er niet geweest. Één keer viel mijn radio spontaan uit, die ik overigens ook weer gewoon aan kon zetten. De oorzaak weet ik niet. Mogelijk is er geprutst toen ze mijn telefoon hebben ingebouwd.
Verder heb ik zo bij tijd en wijle last van piepende remmen, maar aangezien ik nog steeds zonder problemen tot stilstand kom (waar heb je anders remmen voor) wacht ik hiermee even tot de eerst volgende beurt.
-----------------------------------------------------------
Update 01-08-06
Geen problemen. De rempiep is weer spontaan verdwenen en het enige probleem wat ik nu heb is dat de auto dermate zuinig is dat mijn rocks-spaarkaart never-nooit vol komt
----------------------------------------------------------
Update 24-10-06
Even deed mijn boordcomputer vreemd. Ik kreeg zo’n 2 weken geleden de melding: over 1000 km beurt. Na enige tijd versprong dit opeens naar: beurt nodig 3000 km geleden ???? Vreemd, maar ik kan er niet echt mee zitten. Hij heeft inmiddels z’n beurt gehad en alles is weer gereset.
----------------------------------------------------------
Update 03-11-06
Vandaag een brief van mercedes gehad ivm een terugroepactie. Er schijnen problemen te zijn met de multischakelaars. Verdere details weet ik nog niet.
----------------------------------------------------------
Update 14-03-07
In de tussentijd heeft zich één klein probleempje voorgedaan. Toen mijn kinderen de auto vanbinnen wilden schoonmaken en ze een beetje tè fanatiek bezig waren schoot opeens een deurrubber van een achterdeur los. Ik heb hem er zelf weer op gezet, toch vond ik het typisch. Niet verwacht eigenlijk dus......

4,3
  • Betrouwbaarheid
    4
  • Prestaties
    3
  • Comfort
    5
  • Kosten
    5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens