Mercedes-Benz 500 SE (1992)

autoreview

Mercedes-Benz 500 SE (1992)

Signalement

Uitvoering500 SE
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2015
KM-stand laatst162.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Baas boven baas, Helmut het ga je goed.

 • 162.000 km

Woorden schieten eigenlijk tekort bij deze auto. Gebouwd voor in de eeuwigheid met onovertroffen comfort. Op het verbruik na is dit eigenlijk de ideale auto. In 2014 had ik al een keer misgegrepen en heb ik de RaRo gekocht. Alleen dat uitstapje van Mercedes naar Land Rover was niet echt van lange duur. Want in 2015 kwam de w140 weer terug op het Hofje en toen was 1 telefoontje voldoende om hem de mijne te noemen. Ik heb nog nooit een auto gehad die zo ontzettend lekker reed en zit. Die stoelen mogen ze bij mij in de woonkamer zetten. Geweldig. Zelfs de achterbank zit fabelachtig. Ruimte te over. Zeker met mijn 1.73 mtr. De LSE was ruim maar de S won het met vlag en wimpel. In de achterbak is voldoende ruimte voor 3 volwassenen. Op de achterbank overigens ook. Qua rijden en met name het comfort in 1 woord geweldig. Met de 5 liter v8 kan je ook meer dan aardig meekomen in het hedendaagse verkeer. Je moet alleen geen bocht tegenkomen. Het blijft een mastodont van ruim 2 ton. Het verbruik is wel navenant. 1op 5/6 en dan heb je het wel een beetje gehad. Dat is de reden ook dat ik bij de SL toch voor een 3 liter ben gegaan. Iedere 450km €150,- bij de pomp afrekenen word je toch wel zat. Onderhoudskosten zijn me in die 3 jaar meer dan meegevallen. Banden zijn wel wat lastig krijgen in die maat met de juiste snelheidscodering. Remmen zijn bijna nog goedkoper dan voor een Golf. Enige nadeel is dat de specifieke onderdelen voor de 500 wel schaarser beginnen te worden. Voor de auto aan de nieuwe eigenaar is afgeleverd is er nog een gereviseerde stuurpomp in gegaan. Het juiste exemplaar vinden was de grootste uitdaging. Het enige echt storende was dat hij verdelerkappen vrat. in 3 jaar tijd 2 maal vervangen. Tweede keer zelf in Duitsland gekocht. Scheelde de helft met hier. €350,- ipv €700,-. Afschrijving hadden de vorige eigenaren gelukkig al voor hun rekening genomen. Dus al met al deed het pijn dat hij weg ging.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens