Mercedes-Benz 300 D Turbo (1992) #2
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Mercedes 300d turbo
Beste mensen,
Hierbij een review over de Mercedes 300d turbo. De auto is afkomstig van eerste eigenaar. Alle documenten, stempels en sleutels zijn aanwezig. Bouwjaar van de auto is 1992. Kleur is antraciet metallic. Ik voeg er geen foto's bij omdat ik deze auto heb gekocht als donor auto voor mijn 230e uit 1986. Ik ga er een project van maken. (Bijna) alle onderdelen van de 300d worden overgezet naar de 230e. Begin februari begint het echte werk. De Motor en aandrijflijn wordt overgezet.
Ik heb met anderhalve maand al bijna 5000 km gereden met deze auto. Ik hoop dat dit ook blijft als alles klaar is.
Opties van de auto:
- Airco
- Automaat
- Schuifkanteldak
- Armsteun v+a
- Hoofdsteunen achter
- Originele radio (zit er nog in)
- 8 lock velgen.
- cv op afstand bedienbaar
- Elektrische buitenspiegels + verwarmd.
Aan onderhoud heb ik nog niet zo veel gedaan. Alleen olie en oliefilter ververst. De rest komt na de ombouw. Ten eerst ga ik aandacht besteden aan de onderstel en aandrijflijn. Daarna wordt de auto compleet overgespoten.
Gemiddeld verbruik tot nu toe.
Ik rij over het algemeen 50% 60-80 wegen en 50% 100-130 autobahn. Hierbij rij ik dan 1 op 12-13.
1x op en neer naar Duitsland geweest toen was het verbruik net geen 1 op 11. Maar dan heb ik het wel over hoge snelheden. Oja, auto staat nu op een km stand van 508500km. Start en rijdt nog fenomenaal.
Jullie horen hier zeker nog meer over deze auto.