Mercedes-Benz 230 E (1991) #3

Uitvoering | 230 E |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Aanschaf
Vorige week mijn jongensdroom aangeschaft, namelijk een W124!
Sinds dat ik als kind een paar keer ben meegereden met oma in de taxi, vervolgens op m'n 18e levensjaar vol ontzag in een W124 taxi mee reed, en daarna jaren later weer Mercedes (W210) reed als part time chauffeur wist ik het zeker:
Ooit koop ik een verschrikkelijke t*kenbak, kamperbak, pooierbak, hoe je het ook wil noemen. Mooi van lelijkheid, die prachtige hoekige vormen, en daarnaast het besef dat dit vroeger de auto voor de eliten was..
Deze W124 in een notedop:
-Prachtig antraciet
-1991
-van 2e Nederlandse eigenaar, met alle documenten en sleutels
-Garagegestald geweest en IEDERE 10 k een beurtje gehad.
-Volop getectyleerd, zelfs de dorpels en scharnierpunten, bekleding: het lijkt en voelt nieuw
-255.000 km gereden.
Er komt een vervolg.
Bevalt!
Nog maar weinig gereden, maar het voelt allemaal goed aan.
Zaterdag naar de garage voor zomerbanden, en de trilling weghalen bij stationair lopen...in Drive. Motorsteunen vervangen zal wellicht deels helpen, ik merk bij warme motor dan de trilling minder is.
Bij 260.000 en nieuw verslag.
Update
Hierbij een aanvulling op mijn vorige wat kortere introductie:
Geschiedenis en bijlagen:
[*]Mercedes Benz farhzeugdaten kaart, waaronder voertuignummer, productnummer, motornummer en chassisnummer;
[*] Welkomstbrief van Mercedes Benz Egam te Gouda,6 april 1991;
[*] Onderhoudsboekje, met uiteraard de volledige gegevens van de 1e eigenaar, Modehuis Fairlady BV te Maassluis;
[*] Originele gebruikershandleiding;
[*] Mercedes Touring Garantie boekje, alsmede de Werkstatt - Verzeichnis Europa;
[*] Alles compleet in een bordeaux leren mapje, met goudkleurige gesp. Zo nieuw nog, bijna eng;
[*] 1e controle beurt 16 april 1991, kilometerstand 1.214;
[*] 2e controle beurt 12 juli 1991, kilometerstand 10.957 und zo weiter und weiter gestempeld en gedateerd tot 228.233 km;
Daarnaast nog talloze inspectierapporten zoals dat vroeger zo mooi heette.
De 2e eigenaar, dhr. Knoester uit Voorburg, heeft de auto aangeschaft in 1993 en is tot aan 2011 eigenaar geweest. Na z'n overlijden heeft z'n vrouw de auto nog een aantal jaar bereden. Nadat zij ook te oud werd en de immer garage gestalde Benz niet meer wenste te berijden, heeft hun zoon de auto op kenteken gezet. Hij heeft nog enkele maanden gereden in de auto, om deze vervolgens te verkopen aan een goede kennis van hem, autobedrijf Poldercars te Almere. De auto heeft daar nog een paar maanden in de showroom gestaan, om vervolgens te worden verkocht aan... m'n vrouw en ik.
Specificaties:
[*] Webasto Elektrisch Schuifdak: Ingebouwd door Boschman op 29 maart 1991;
[*] Certificaat Autoalarm, QPM President. Leuk detail: fl. 96.339,-- is de catologusprijs zoals gesteld door Egam Gouda;
[*] De audio is voor fl. 3.145,-- ingebouwd, een Blaupunkt Radio met boekje natuurlijk. Ik heb de radio vervangen voor een Pioneer met USB met 4 boxen;
[*] Cruise Control;
[*] Automaat;
[*] Houtinleg in de gehele auto, zelfs het klepje achterin is van hout;
[*] Armsteun voor en achter;
[*] Elektrische Antenne; (of hebben ze dat allemaal?)
[*] Centrale vergrendeling;
[*] ALLE sleutels en 2 x afstandbediening;
[*] Kleur code 172 meen ik te lezen.
Onderhoud:
[*] 4 nieuwe Michelin Energy
[*] Nieuwe olie en filters
[*] Gereinigd injectiehuis
[*] Luchtfilter
[*] Bougies, Verdeler en rotor
Hij staat met z'n nieuwe achter veren weer prima op z'n pootjes.
Te koop
Wegens persoonlijke redenen te koop per heden. Interesse? reageren via pm, of reactie via site.
Prijs 2.900,-