en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | MX-5 1.6 |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Vorig jaar zomer, toen ik net mijn rijbewijs had, kocht ik een Mazda MX-5 NA van 1990. Tegen de winter verkocht ik hem en reed ik in de wintermaanden een BMW 316i Compact. Die heb ik 2 weken terug verkocht en sinds kort ben ik de trotse eigenaar van deze Mazda MX-5 NB van 1998. Wat een verschil in rijgedrag met de MX-5 NA!! Nóg strakker op de weg, nóg meer grip. Het is echt een superauto en ik weet zeker dat de volgende auto weer een MX-5 wordt. Het comfort is voor een sportieve auto als deze dik in orde, hij strijkt oneffenheden in het wegdek mooi glad. Ook dit is sterk verbeterd tenopzichte van de MX-5 NA. Onderhoudskosten liggen erg laag voor dit type auto, daarbij komt dat een MX-5 erg waardevast is. De verzekering komt op € 38,- in de maand, all risk. En de wegenbelasting op € 81,- per kwartaal. Het verbruik ligt rond de 1 op 13. Al met al zeer goedkoop in de vaste lasten. De 1.6 motor, die ook in mijn vorige MX-5 lag, kan het prima doen. Hij trekt de slechts 990 kilo zware MX-5 moeisteloos over het asfalt. De 5 pk minder ten opzichte van de vorige MX-5 met hetzelfde blok is niet merkbaar. Het koppel is wel toegenomen, met 2 NM, geen grote verschillen dus. Als je overweegt een MX-5 te kopen en je ziet een mooie, dan heb ik maar één advies: Direct doen, niet nadenken, gewoon doen! Je zult er NOOIT spijt van krijgen!
Update 25-07-2006:
Na 3 maanden probleemloos sturen heb ik gisteren mijn MX-5 verkocht. Nee, niet omdat ik iets anders wil. Wel omdat ik winst heb gemaakt. Dit exemplaar heb ik zelf ingevoerd uit Duitsland en ruim 6.000 km in gereden. Morgen op vakantie, en na de vakantie zo snel mogelijk opzoek (in Duitsland) naar een 2001 MX-5 NB facelift. Liefst een donkerblauwe of groene... Ik hou jullie op de hoogte!
Geen problemen.