Mazda MX-30 EV 145 Luxury (2020)
Uitvoering | MX-30 EV 145 Luxury |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Fijne Rijervaring Mazda MX 30
Na de Mazda 2 hybride uit 2021 nu de Mazda MX 30 gekocht bij Mazda Kreijne te Amersfoort. Ik heb hem hier gekocht i.v.m de hoge inruilwaarde voor de Mazda 2 uit 2021.
Mijn ervaring met de Mazda MX 30 nu na enkele weken in gebruik te hebben is echt geweldig. Ten eerste is hij erg zuinig in gebruik en goedkoop in gebruik. Ik kan thuis opladen/bijladen aan de zonnepanelen na aanpassing van de meterkast 3 x 25 Amp door Liander.
Het verbruik in mijn rijstijl is nu 13,8/ 14,3 kwh en dat bereik ik door het rempedaal alleen te gebruiken als ik echt moet stoppen,verder regenereer ik alleen maar met linker flipper en lever stroom terug aan de accu voor meer kilometer bereik. We rijden hoofdzakelijk meer regio maar als we verder weg willen even snelladen bij Chargemap/Fastnet en met 30 minuten weer 80% bijgeladen. Ik rij de accu nooit leeg vaak bij 40 % ga ik weer bijladen en soms nog eerder dat scheelt tijd maar haast hebben we niet, ik ben met pensioen. Verder een geweldig rijgedrag met fantastische veiligheids instellingen. Voor ons een zeer goede en passende auto ook qua bereik.
Ps,
Ik laad via de laadbox op 20/23 Amp in 1 fase. Ik heb de meterkast laten aanpassen naar 3 x 25 Amp plus één aparte zekering van 25 Amp voor de autolader die ik zelf kan inregelen qua Amp instelling ik zet hem dan op 20/22 Amp dan levert hij 5,0 tot 5,3 kwh i.p.v 3,2 kwh op 16 Amp het scheelt bijna 90 min op halve accu lading.
Mazda MX 30
Om met de deur in huis te vallen, de Mazda MX 30 bevalt uitstekend ook qua bereik.
Ik laad elke dag bij voor een volle accu.
Ik ben zelf met pensioen en mijn vrouw gaat nu de MX 30 3x per week gebruiken voor naar haar werk te Leeuwarden de andere dagen werkt ze thuis.
We kunnen thuis gratis opladen aan de zonnepanelen met 5,3 kwh en van de gemeente Fryskemarren hebben we in de stoep laadkabeltegels gekregen.
Een uitstekende auto met zeer veel luxe en veiligheids systemen, we zijn er zeer tevreden over.
De laadkabels van de Mazda liggen nu onder de hoedenplank in een speciale bak zodat er in de kofferbak blijft voor boodschappen.

Mazda MX-30 E-SKYACTIV EV 145 MAKOTO 36 KWH I 3-FASE I ADAPTIVE CRUISE CONTROL I APPLE CARPLAY
- 2023

Mazda MX-30 e-SkyActiv R-EV 170 Exclusive-line € 8000,- KORTING | HYBRID DEAL | VAN € 40.840,- VOOR € 32.840,-
- 2025

- 2025