Mazda MX-30 EV 145 Advantage (2023)
Uitvoering | MX-30 EV 145 Advantage |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Tot nu toe verrast over actieradius
Sinds 3 weken in het bezit van deze Mazda MX-30 EV Advantage uit juni 2023. Bij aankoop had deze auto 2600 km op de teller staan. Deze MX-30 EV tegen een zéér gunstige prijs kunnen kopen bij een Mazda-dealer met nog garantie op de auto tot juni 2029 en op de accu tot juni 2031. Auto rook van binnen nog als nieuw..!!
De auto wordt als 2e auto ingezet met voornamelijk stadsverkeer. Ca. 600 km ermee gereden en zonder het gedetailleerd bij te hebben gehouden, kan ik wel stellen dat met de huidige weersomstandigheden het bereik, zelfs zonder gebruik te maken van de peddels, boven de 200 km op een 100% lading uitkomt: we zullen zien wat de winter brengt.
Ik ben me volledig bewust dat de restwaarde van deze auto beperkt zal zijn, maar het is ook de bedoeling om met deze MX-30 EV zo lang als mogelijk door te rijden, zeker gezien het feit dat ik zonnepanelen met een ruim overschot aan stroom heb en in het bezit ben van een privé-laadpaal aan huis. Ja, je moet wat doen om je voor te bereiden op de afschaffing van de salderingsregeling in 2027
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mazda MX-30 e-SkyActiv 145 First Edition 36 kWh | Elec. Stoel | Camera | Carplay |
- 2020

Mazda MX-30 e-SkyActiv 145 Advantage 36 kWh | Apple Carplay / Android Auto | Head-Up Display | Camera | Adaptieve Cruise Control
- 2021

Mazda MX-30 e-SkyActiv 145 Comfort | Keyless | Camera