Mazda MPV 2.0 Exclusive (2000)

Mazda MPV

UitvoeringMPV 2.0 Exclusive
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2009

Alweer een jaar

Deze auto op internet gezien bij een andere dealer via onze eigen dealer de auto laten aanschaffen. Een prima keuze.

Hiervoor een premacy gehad maar we zochten toch iets meer ruimte. 3 losse stoeltjes achterin is toch een beetje krap. Vandaar dus nu de MPV.
Aan ruimte hebben we nu geen enkel gebrek!

De schuifdeuren zijn ook erg praktisch. De auto doet wel een beetje denken aan een bus, maar ja. We hebben er leuke velgen onder laten zetten en ook nog de ramen geblindeerd. Toen zag het er allemaal al iets sportiever uit. Op de bumper achter ook een stuk folie laten plakken om de bumper te beschermen. Met de kinderwagens erin en eruit is dit wel erg handig.

Auto is niet zuinig. Wij rijden vaak kleine stukjes. Toch maar overweging gemaakt om LPG in te laten bouwen, maand na aankoop. Het is een vialle installatie geworden. Onderbouw met hulpveren. Erg handig onderbouw! Op lpg komen we op ongeveer 1:8,25 op benzine ongeveer op de 1:9,5.

Snel is ie niet maar je kunt goed meekomen.

Auto heeft nu een beurt gehad en ongeveer 18.000 mee gereden. Stabilisator stang voor is vervangen. De ander begint nu ook te piepen. Bij de premacy was dit ook altijd het geval. Op de een of andere manier kan mazda dit niet helemaal goed krijgen. Ligt natuurlijk aan alle drempels etc. Verder niets! Vorig jaar zijn de riemen etc vergangen dus we kunnen er weer een tijdje tegen.

Dit jaar voor het eerst op vakantie in Frankrijk. Ben benieuwd hoe dit is. Ik had een mistlamp stuk, aangezien er niet veel van deze autos gemaakt zijn is het erg lastig om 2e hands onderdelen te krijgen. Mistlamp nieuw euro 260!! Na een jaar zoeken kunnen krijgen voor euro 45. Soms moet je even geduld hebben.

7,5