Mazda Demio 1.3 GLX (1999)

autoreview

Mazda Demio 1.3 GLX (1999)

Signalement

UitvoeringDemio 1.3 GLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf94.500 km
KM-stand laatst109.000 km
Lezerswaardering: 66%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aankoop van onze mini mpv

  • 94.500 km

Maandag 16 mrt zag ik een mazda demio staan op internet van een particulier. Deze auto zag er op de foto's super uit en na een mail verkeer kregen wij te horen dat hij al verkocht was. CHIPS.... Demio 94500 km nap airco 1999 leek al te mooi om waar te zijn. 2 dagen later krijg ik een mail van de verkoper dat zijn Demio 10 km verder weer te koop staat bij een handelaar. Ik zag de auto dus weer op internet staan maar nu was de distributie riem en spanrollers ook vervangen. vraagprijs 1750 en de vorige eigenaar vroeg 1500. Nou snap ik dat de handelaar die 1500 niet betaald heeft maar ik had nu weer een kans dus bellen met de handelaar. Deze hemelde de Demio zodanig op dat ik zou vrezen dat zijn vraagprijs hooguit 50 euro naar beneden zou gaan maar niks was minder waar. Uiterste prijs 1550 !! Ik sprak af dat ik de volgende dag langs zou komen en zolang zou hij de Demio voor mij vast houden. Zo gezegd zo gedaan volgende dag wezen kijken en ik moet zeggen ik begin ook al de Demio de lucht in te hemelen. Wat een leuk karretje. Veel ruimte voor de 920kg schoon aan de haak. Geen stoplichtsprinter maar daar hebben we de Touran 2.0tdi voor ;) De auto stuurt schakelt als nieuw ik kan niet anders zeggen.. de airco is koud(net bijgevuld) stuurbekrachtiging alla 1999 we zijn de touran gewend natuurlijk. Mijn vader heeft natuurlijk er ook in gereden en die was toch ook positief verrast. De auto gaat mijn vrouw assisteren met de dagelijkse beslommeringen rond fulltime moeder zijn(kinderen naar gym zwemles spelen enz enz) en als je er 3 hebt kun je niet aankomen met een alto of atos in mijn optiek. Ik denk dat ik mijn vrouw probeer wijs te maken dat 1 x in de week een afstand van 44 km(mijn woonwerkverkeer) zeer goed is voor het motortje want om eerlijk te zijn heb ik nu al een zwak voor de Demio. Heerlijk no nonsense hij knort lekker maar ook verrassend stil en hij onthaast.... puur genieten. Ik heb alle vloeistoffen gecontroleerd en ben benieuwd hoe hij gaat bevallen. U leest het misschien al wel ...... ik ben een beetje autoverliefd

jaartje verder

  • 97.500 km

Hallo mede autogekken,
Een kleine update van deze Mazda Demio 1.3 lx. Dit bakkie heeft er bij ons 5000 km opzitten en ik vond het wel tijd worden voor een update. Auto in januari voor de keuring geweest €30,- incl een paar lampjes verders niks aan de hand. De auto schakelt prima en is absoluut geen strepen trekker. Laten we maar zeggen dat het flink onthaast als je er mee rijdt.Afgelopen jaar alleen last gehad van steenmarters maar na het vervangen van de bougie kabels helemaal geen kosten gehad. De auto rijdt eigenlijk alleen maar korte ritjes en een verbruik van 1:12 vind ik dan ook fors. Je hebt zuinigere motoren maar die vragen misschien andere aandacht. De auto doet het dus goed en mijn vrouw is er erg blij mee. Niemand zal zijn/haar nek verrekken bij het aanzicht van de demio maar ik heb al wel veel reacties van mensen gehad die zelf ook een demio gereden hebben(allemaal positief en dik 50+). Deze auto's staan rustig met 2 a 3 ton op de teller te koop dus mijn verwachting is dan ook dat we nog 20 jaar er in kunnen rijden ;)

apk en flinke rekening

  • 100.700 km

Ik weet het de Demio doet geen hoofden draaien qua schoonheid maar hij houdt zich goed. Het 65+ gehalte straalt er vanaf maar dat deert ons niet. Vandaag de apk waarbij ik eigenlijk net als vorig jaar niet veel verwachte maar ik kreeg een telefoontje...... Achterste banden niet versleten maar canvas zichtbaar..... rechtervoorwiel draaide moeilijk en moest losgemaakt worden,,,, De remblokken en schijven moesten eigenlijk vervangen worden maar was op zich geen afkeurpunt. Totale rekening voor de apk klaar + kleine beurt 400 euro en als we de remmen ook wilden aanpakken 600 euro. Dit laatste maar gedaan. Het wagentje rijd prima en is nog keihard. Hij stuurt goed en start altijd. Natuurlijk heb ik gekeken naar een andere maar eigenlijk ben ik best trots op deze back to basic karretje.Hopelijk volgend jaar weer zo door de apk net als vorig jaar.

heel af en toe slecht starten

  • 106.500 km

Even een update. De Demio is still going strong. Alleen start hij soms (nooit bij mij) slecht. Oorzaak? Accu? Dynamo? nee

Het is de startmotor. Deze wordt dan ook gereviseerd door Mulder in Veendam. De monteur in kwestie heeft gelukkig een lekkende waterpomp ontdekt waar wij eerst dachten dat de dynamo een beetje rookte. Distributie riem ook dan maar direct want de sporen van het lekken zijn te zien.

Twijfel natuurlijk of je dit nog moet laten doen omdat het ongeveer €700 moest gaan kosten maar tja voor dat geld koop je misschien een brok ellende.

apk keuring verder

  • 109.000 km

Een apk verder en de Demio mag zonder bijzonderheden verder. 2 nieuwe voorbanden en een kentekenlampje. Keurmeester noemde het een keurige auto. De enige mogelijke vijand zou roest moeten zijn maar daar is gelukkig nog geen sporen van te vinden ook niet aan de onderkant. Ondanks dat het natuurlijk geen spannende auto is is de betrouwbaarheid ook ultra saai. We gaan maar gewoon door met rijden.

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens