Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 TS+ (2017) #7
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 95.000 km |
| KM-stand laatst | 96.000 km |
Eerste Mazda
Na jarenlang Volvo te hebben gereden, en 2x recente V60 ervaring; blijkt dat zelfs met voorzichtig, rustig gebruik en strak onderhoud de motoren (1.6 T3) amper de 300.000 halen - en dus helaas veel sneller dan gepland een andere auto moeten uitzoeken.
Onze zoektocht zijn we in gegaan met een aantal criteria; moet een serieuze lading danwel caravan kunnen trekken, de groter wordende kinderen moeten fatsoenlijk achterin kunnen, automaat, betrouwbaar (voor zover je dat kan weten bij aanschaf).
We keken ook even naar VW Tiguan maar zagen eigenlijk al vrij snel dat er dusdanig veel punten waren qua betrouwbaarheid dat we deze snel van onze shortlist hebben gehaald.
Volgens diverse bronnen zou een CX-5 zowel een ideale caravan trekker zijn (2000KG trekgewicht) en ook betrouwbaar vanwege de relatief simpele motor techniek ZONDER turbo! Het verbruik zal wellicht wat hoger zijn, maar als we lang met deze auto kunnen doen dan zou het ietwat hogere verbruik in principe moeten wegvallen tegen versnelde vervanginskosten - het is maar net hoe je rekent.
Na een korte proefrit de knoop doorgehakt, auto rijdt gewoon goed - stuurt licht en is lekker overzichtelijk.
De eerste woon-werk kilometers gemaakt, eigenlijk niks op aan te merken - je schijnt het infotainment te kunnen upgraden naar Airplay/Android Auto, dus die zetten we alvast op de wenslijst.
Ik zal proberen de verbruiksmonitor bij te houden en dan weten we hoe het met de real-life zuinigheid zit.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

SUV of stationwagon: occasionprijzen Mazda 6 versus CX-5

Mazda CX-5 (2017-2021) - Occasion-aankoopadvies