Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Sportive (2020)

Mazda CX-5
Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5Mazda CX-5

UitvoeringCX-5 SkyActiv-G 165 Sportive
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2023

Schakelpook kabel defect!

Laat ik beginnen met de opmerking dat ik overall heel tevreden ben over mijn Mazda cx5 uit 2020!
Heb ruim 12 jaar VW Passat 1,8 TSI gereden maar mijn vrouw wilde graag een hogere instap en een prima caravantrekker!
Nu bijna een jaar in mijn bezit en ruim 12000 km verder.
In april kon ik plots de versnellingspook (handschakeling) vanuit de 3e versnelling niet meer bewegen...garage gebeld en zij hebben de auto opgesleept.
Bleek er een schakelkabel kapot te zijn. De garage (gespecialiseerd in jonge import Mazda's uit Duitsland) heeft dit slechts 1 keer eerder meegemaakt in 30 jaar. Netjes onder garantie vervangen ☺.

In juni bleek linker achterraam (electrisch) plots niet meer open te gaan....toch wel prettig als je in de zomer af en toe de raampjes open kunt schuiven. Bleek motortje defect en weer onder garantie keurig verholpen bij de dealer!
Verbruik valt alleszins mee voor een 2 liter bak zonder turbo's. Gemiddeld 1 op 9,5 met een caravan van 1400kg op de haak.
Zonder ballast en cruise snelheid van 100km op de snelweg haalt ie 1 op 15,8 gemiddeld!
Mazda is zeer comfortabel!

PRIVATE LEASE Mazda CX-5