Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Skylease GT (2016) #2

Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Skylease GT (2016)

UitvoeringCX-5 SkyActiv-G 165 Skylease GT
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017

Eerste indruk

• 250 km

6 januari was het zover. Ik mocht mijn nieuwe leaseauto ophalen. Na veel wikken en wegen en vergelijken bleef er eigenlijk maar 1 kandidaat over en dat was de Mazda CX-5. Al je kijkt wat je krijgt voor het geld is er eigenlijk geen concurrent. Daarnaast komt de auto in vele reviews als zeer goed uit de bus.
In eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op een GT-M line die voor een zeer aantrekkelijke prijs werd aangeboden en bomvol opties zit. De auto bleek in de lease echter nog behoorlijk duur, wat komt door de 19"velgen die er standaard onder liggen. Dit bleek dan ook te duur te worden. Een stapje lager staat de Skylease GT die eigenlijk exact hetzelfde biedt met uitzondering van de genoemde 19"velgen en een achteruitrijcamera. In de lease scheelde dit echter dik 60 euro per maand!
Voor de kleur nog lang getwijfelt tussen Chrystal White en Sonic Silver maar uiteindelijk voor die laatste gegaan.

De auto is in de laatste week van december bestelt en ik kreeg al snel te horen dat de Skylease modellen op voorraad stonden en ze snel konden leveren. Tot mijn verbazing belde ze al op 4 januari dat de auto op 6 januari kon worden afgeleverd. Dat was lekker snel dus!

Op 6 januari kon ik de auto ophalen bij Mazda Kreijne in Amersfoort. Dat was meteen al een leuk ritje van dik 100km om aan de auto te wennen. De aflevering vond ik maar erg haastig gaan. Na een snel praatje over de belangrijkste functies en een krabbel zetten stond ik een half uurtje later al weer buiten.

De eerste 400 kilometers zitten er inmiddels op en ik kan niet anders zeggen dat de auto erg fijn rijd. Je hebt een lekkere hoge zit en ze motor is ook heerlijk stil. het comfort en de luxe aan boord is erg prettig en de bediening ervan werkt eigenlijk vrij intuïtief.
Paar puntjes van "kritiek" die me de eerste dagen opvielen:
- het schakelen gaat vrij stroef en wat hakerig (met name bij een koude motor). Mogelijk is dat nog de nieuwigheid hoop dus dat dat nog wat verbeterd.
- De auto is uitgerust met Adaptive Forward lighting (High Beam Control zoals Mazda het noemt). Ik krijg dit echter tot op heden nog niet echt aan de praat. Het instructieboekje is hier ook een beetje vaag over. Het schijnt dat je de verlichting op AUTO moet zetten en vervolgens het groot licht aan. De auto zou dan constant met groot licht moeten rijden en middels uitschakelbare leds voorkomen dat tegenliggers verblind worden. Ook zou er een lampje op het dashboard moeten gaan branden als het systeem actief is. Ik heb van alles geprobeerd maar het lijkt niet te werken. tegenliggers seinen naar me dus blijkbaar gaat er iets niet goed. Ook heb ik het lampje op het dashboard nog nooit zien branden. Misschien dat iemand dat meer over kan vertellen?
- De leaving home functie werkt niet als de verlichting op AUTO staat. Alleen als deze op dimlicht staat. Beetje vreemd.
- De spiegels kan je elektrisch inklappen maar dit gaat niet automatisch bij het sluiten van de portieren. Kan je naar mijn weten ook niet instellen.

Tot zover de eerste indruk. Later meer.

PRIVATE LEASE Mazda CX-5