Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Business Luxury (2019) #2

Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 Business Luxury (2019)

UitvoeringCX-5 SkyActiv-G 165 Business Luxury
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2024
Lezerswaardering: 56%Keuze van de redactie

Bijna een jaar in bezit.

Ik was op zoek naar een kleinere auto (vorige was een Nissan X-trail) die genoeg kon trekken en die goed zat. Ik kreeg in de Nissan last van mijn rug. Kinderen hadden de eis dat er achterin stoelverwarming moest zitten en mijn vrouw wilden dat ook graag. Ook had ze de voorkeur voor koeling in de voorste stoelen. En een automaat was een harde eis. Dit omdat we voor mijn vrouw 2 jaar geleden een EV hadden gekocht en ze het niet fijn vond om nog te schakelen.

Na een tijdje zoeken naar opties kwam ik bij de Mazda CX-5 uit. En wel de facelift type met een 2.0 automaat en alle denkbare opties. Het is de 2.0 geworden omdat volgens de caravan trekker deze stabieler is dan de 2.5. Na een paar Mazda’s geprobeerd te hebben bij deze blauwe uitgekomen. De rode vind ik mooier maar mijn buurman had hem al in het rood dus voor mij een no go.

Bij de aankoop een paar dingen doorgegeven wat niet goed was en na 2 weken opgehaald. Bij het ophalen gelijk naar de camping gereden en snel gebeld met de garage dat het probleem met het koelsysteem niet opgelost was. De temperatuur bleek hangen tussen de 50 en 70 graden. Dus gelijk maar weer een afspraak gemaakt. Dit was jammer genoeg niet de laatste keer.

Auto rijd zelf heel fijn. Geen last meer van mijn rug en een fijne ouderwetse automaat. Ook de matrix led-verlichting is perfect. Beter dan de Ledverlichting van mijn vrorige auto. Hij trekt de caravan ook goed maar ik mis toch wel het vermogen van de Nissan. Deze was motorisch aangepast naar 208 pk en 360 nm. Maar je je kan niet alles hebben.

Auto terug gebracht voor het koelprobleem of beter gezegd het niet goed warm worden. Omdat de garage niet in de buurt zit de auto Wensveen laten staan. Wat geen probleem is omdat we nog een auto en een bus hebben. Auto weer opgehaald en het probleem was nog niet verholpen. Garage weer gebeld en die zeiden dat het wel goed was.

Een paar weken later weer langs gereden met een aanhanger er achter en gemeld dat hij echt niet warm wordt. Eigenaar geïrriteerd mee gelopen en temperatuur stond op 50 graden. Zijn reactie is dat Mazda langzaam op temperatuur komt. Mijn reactie was dat ik nu bijna 100 km gereden had en dat het wel heel langzaam was. Dus weer een afspraak gemaakt.

Auto weer weggebracht en ze hadden er een 2e hands thermostaat huis in gezet. Ik na het ophalen weer bellen dat het nog niet goed was en dat ik nu hun genoeg kansen had gegeven en nu anderen stappen kan ondernemen. Nu werden ze toch een beetje bang en ik kon de auto weer brengen en ze hadden hem zelf naar de Mazda gebracht. En nu is die goed.

Verder geen problemen gehad en vakantie was perfect.

Het is een fijne auto met een zwarte vlek door de garage.

PRIVATE LEASE Mazda CX-5