Mazda CX-5 (2019)

Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Probleemloze heerlijke wagen
In 2019 toen ik nog in Oostenrijk woonde deze Mazda CX5 2.2D 184PK.445NM. AUT.AWD aangeschaft als leaseauto. Dit was de 3e CX5 diesel automaat daar dit zeer goed beviel. Daar ik een redelijk zware (1700kg) caravan bezit was diesel een uitgemaakte zaak en deze auto mag 2100 kg trekken. In Oostenrijk was dieselrijden nog heel normaal.
Met caravan rij ik gemiddeld 1 op 10 dus netjes. Wel in de bergen handmatig op- en terugschakelen!
In 2021 terug naar Nederland geëmigreerd na 15 jaar in mooie land te hebben gewoond en gewerkt.
Een verhaaltje nog even vertellen:
om naar mijn werk te komen na overvloedige sneeuwval moest ik ipv 24 km maar liefst 70km rijden door een massief sneeuwdek van 35 cm. Ook met nachtdienst 'smorgens weer terug door diepe sneeuw. Geen probleem....
In NL terug is de auto zeer zuinig . Eerst plattelandswegen in Twente en nu polderwegen. Gemiddeld verbruik in Oostenrijk 1 op 16 , hier in NL 1 op 17,5 en ik ben niet de langzaamste!
Over het comfort kan ik zeggen dat de auto prettig en stil rijdt . Wel is de achtervering stevig maar niet hinderlijk.
Vermogen is er genoeg,184 dieselpk's en 445 nm kracht zorgen voor snelle inhaalacties. Wil je echt snel zijn schakel dan zelf handmatig.
De auto is zeer ruim te noemen,ook de bagageruimte is groot genoeg waarbij de automatisch mee omhooggaande afdekking een pluspunt is. Hij zit nooit in de weg.
De veiligheidssystemen zijn uitgebreid. Alles zit erin. Hij kan nog net niet autonoom rijden. Adaptieve cruisecontrole met afstand houder en zelf remmen maken het rijden zeer comfortabel, zeker in combinatie met de automaat.
En dan de kosten : na 104.000 km waarvan 10.000 met caravan zijn de enige kosten 5 servicebeurten en 1x nieuwe remschijven en remblokjes geweest.
Geen een keer terug naar dealer voor reparatie of storing en dat is ook de reden waarom ik Mazda rijd en altijd zal blijven rijden. Bovendien is de CX5 de mooiste suv in zijn klasse en met grote motor (geen downsizing) rijdt deze zuinig , snel én comfortabel.
Samengevat is deze CX5 2.2D een goede keus ook gebruikt.

Mazda CX-5 2.5 SkyActiv-G 194 Sportive Bose Audiosysteem/360CAM/ACC/Dealeronderhouden/
- 2021

Mazda CX-5 2.0 TS+ 4WD Aut
- 2013

Mazda CX-5 2.0 SkyActiv-G 165 Signature Trekhaak afneembaar| Climate control| All-Seasonbanden| Lederen bekleding| Schuifdak|
- 2022