Mazda 6e
Mazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6eMazda 6e

Gebruikersreview

Mazda 6e 258pk 68.8 kWh Takumi (2025) #4

Uitvoering6e 258pk 68.8 kWh Takumi
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Mazda 6E, mooi en degelijk

Op zoek naar de volgende leasebak. Na een Volvo EX30 en een Mini Cooper SE was er toch wat meer behoefte aan ruimte. 3 kinderen en vrouwlief willen toch ook graag mee.
Zo lekker rijden als de Mini ging niet meer lukken, dus gekeken naar iets "verstandigs".

In de categorie grijze muizen kom je deze Mazda niet tegen. Persoonlijk vind ik het een geslaagd, doch gejat, ontwerp. Deze rebatch van de chinese Deepal SL03 is zonder meer Mazda genoeg (aan de buitenkant).
Fors, iets meer dan 5 meter, maar wel makkelijk en licht rijdend.

Geen strepentrekker, maar zeker vlot genoeg.
Echt stil aan boord, ruim in de spulletjes.

Een prima auto zonder echt ergens in uit te blinken.

Er zijn na 10.000km ook wel wat irritaties. Veiligheidssystemen hebben inmiddels alle nieuwe auto's mee te maken, maar als ze ook nog zo hyperactief zijn en moeilijk uit te zetten, dan is het soms wel een beetje irritant.
Als ik de rotonde scan, vertelt Mazda mij, met de nodige bliepjes dat mijn blik afdwaalde. Doe je mond even open om bijvoorbeeld uit volle borst mee te zingen en het vermoeidsheidstekentje popped op. Vervolgens kun je ook alles met stem uitzetten, maar het lijkt erop dat op langere ritten sommige zaken gewoon weer aangezet worden door de Mazzie....

Ben je echt een resoluut tegenstander van alles via een scherm en een niet zo gebruiksvriendelijke interface, laat dan deze Mazda staan, ja het went, maar ik heb inmiddels een jaar of 5 ervaring met Chinese EV's (vrouwlief rijdt in haar 2e MG inmiddels).

Op naar de volgende 10.000 km.