Mazda 626 2.0 DiTD GLX (1999)
Uitvoering | 626 2.0 DiTD GLX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Het was voor mij instappen en ’verkocht’. Niet omdat ik de auto nu zo prachtig vond, maar door de geweldige stoelen. In alle kanten verstelbaar en voor mijn lengte (193 cm) exact goed te positioneren. De dieselmotor is voor actuele begrippen rumoerig te noemen, maar is zeer betrouwbaar gebleken in mijn vele ritten naar Zuid- en Oost-Europa. Geen enkele keer heeft hij mij in de steek gelaten. Het verbruik is bijzonder laag, aangezien er met gemak door mij een gemiddeld verbruik van 1 op 20 wordt gehaald. Rustig optrekken, de wettelijk toegestane snelheden aanhouden en goed gebruik maken van de versnellingsbak zijn het geheim. Veel met caravan gereden, te weten een Home Car van 6 meter inclusief dissel (beladen tot ongeveer 1200 kg). Eenmaal op gang rijdt hij de meeste heuvels in de Ardennen in zijn 4 redelijk tot goed op (soms is terugschakelen nodig), maar in de lage toerentallen komt hij net iets te kort. Wegrijden op een licht hellend vlak betekent dan veel gas geven. Het veergedrag bevalt mij goed, maar kan voor menigeen aan de harde kant zijn. Het stuurgedrag is redelijk direct en de auto laat zich niet snel uit het lood brengen. De abs werkt voortreffelijk. Op grond van bovenstaande ervaringen wordt mijn reeds bestelde nieuwe auto een Mazda 6.
Ik heb de indruk dat diverse lampjes wat sneller dan gemiddeld kapot gaan. Na 150.000 km was de airco defect. Collega met dezelfde, even oude auto overkwam op hetzelfde moment dit euvel.
Voor het overige geen problemen gehad.