Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)

Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)
Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)Mazda 6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line (2017)

Uitvoering6 SportBreak SkyActiv-G 2.0 165 GT-M Line
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2018

Sportief comfort voor goede prijs

Deze Mazda 6 nu 6 jaar in bezit.

Keuze en Aankoop.
Na eerder 9 jaar een Alfa Romeo 159 sw te hebben gereden was ik in 2018 op zoek naar een nieuwe ruime stationwagen.
Op de lijst stonden een BMW 3-serie, Audi A4, VW Passat, Skoda Octavia/Superb, Mercedes C, Volvo V60, en de Mazda 6sw.
Eerst maar proefrijden in de verschillende modellen.
Handigst is dit bij een grotere occasiondealer te doen en wellicht ook meteen te slagen. Dus op naar Stolwijk na een afspraak gemaakt te hebben voor een proefrit.
Daar aangekomen bleek proefrijden alleen te kunnen als de auto gekocht zou worden als deze zou bevallen. De auto welke klaar zou staan was echter op het afgesproken moment niet beschikbaar en stond op een verdieping ingeparkeerd, laat staan dat er meerdere auto te proefrijden waren!
Deze dealer was voor mij gelijk afgeschreven, wel heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de auto’s van binnen te ervaren.
De Skoda viel af qua uitstraling/uitrusting , en bij de Volvo had ik grote twijfels over de ruimte achterin.
De rest van de gereserveerde middag maar op internet lopen zoeken naar recensies.
Hierbij vielen de Audi en Volkswagen af vanwege de problemen bij de TSFI motoren.
Vervolgens een afspraak gemaakt bij Tanis Waddinxveen voor een rit in een BMW 3-serie (320-2013 108.000km) Hier werd ik uitstekend ontvangen en voorgelicht. De BMW reed super, lekker sportief, goede premium indruk, en voldoende ruimte. Klein nadeel was de km-stand.
Hierna bij Mercedes een C-klasse geprobeerd. Een AMG-versie. Deze beviel totaal niet. Veel te oncomfortabel. Daarna nog wel een normale versie gereden, maar vond het interieur erg plasticerig en weinig ruim. Ik had er geen ‘klik’ mee.
Vervolgens een afspraak gemaakt online voor een Volvo V60 bij een dealer in Leidschendam. Ook bij nabellen op de dag zelf bleek de auto niet klaar te staan!
Toen op goed geluk gaan kijken naar een Mazda 6 bij Haagstad in Den Haag.
Deze auto uit 2014 met 60.000 reed prima was erg ruim en comfortabel. Een aantrekkelijk alternatief.
Vervolgens naar Volvo in Den Haag voor een V60.
Daar bleek echter een nieuw model voor mij gereed te staan welke net op de markt was. Toch maar gereden en zeer positief verrast. Wellicht iets voor de toekomst.

Aankoop vervolg

Na een week bedenktijd bleek vervolgens een Mazda 6sw te koop te staan bij Haagstad van slecht 1,5 jaar oud, met 37.000 km op de teller voor een gunstige prijs. Meteen maar proefgereden.
Deze beviel zeer goed, sportief en comfortabel en ruim. Verder had deze uitvoering een mooie premium-uitstraling en kleur.
Na nogmaals met ons allemaal te hebben proefgereden, en we een uitstekend inruilaanbod voor de Alfa kregen was de koop snel rond.

Hoe bevalt de Mazda 6sw GT-M?

Ik moet zeggen dat de Mazda6sw mij zeer bevalt.
Hij is flink ruimer en comfortabeler dan de Alfa 159sw.
Ook is hij lichtvoetiger te rijden ondanks de plattere banden dan de Alfa.
Het is wel een forse auto dus parkeren kan minder eenvoudig zijn, maar de achteruitrij-camera is een uitstekende hulp.
Het verbruik licht rond de 1 op 17, 1 op 18, dit valt dus reuze mee. Echt racen doe ik dan ook niet. Ik ben van het doorrijden, maar houd me wel aan de snelheidsregels.
Al verschillende keren met 4 personen ook flinke afstanden afgelegd (meer dan 1000km op een dag) en ook de inzittenden zijn dan zeer te spreken over de auto.
Voor sportief rijden is flink schakelen wel een vereiste. De auto moet veel toeren maken om snel op te trekken.
Al met al een goede keuze voor ons.
Denk dat we deze Mazda nog wel wat jaren zullen rijden.
Jammer dat stationwagens steeds schaarser worden.

Toekomst
Alleen bij een mooie aanbieding zou een eerdere nieuwe auto een overweging zijn, naast dat we wellicht plug-in hybride zouden willen rijden.
Mazda levert helaas alleen mild-hybrides en alleen als SUV.
Bij Mazda blijven wordt dan dus lastig, hoe goed de auto ook bevalt.
Wellicht in de wat verdere toekomst een Volvo V60 plug-in!? Maar voor nu nog even de Mazda.

Mazda 6SW GT-M 165

De kosten:

De auto wordt dealer onderhouden volgens het boekje.
De uitstekende service en de garantie-opties (Mazda-mobiliteitsplan service inbegrepen) onderschrijven dit.
Het vervangen van 2 voorbanden is tot nu de grootste kostenpost geweest.
De achterbanden zullen binnen één tot 1,5 jaar volgen denk ik.
Dit is gewoon prima, hier ben ik heel tevreden over.
De kosten vallen zeker mee in vergelijking met de Alfa waar de onderhoudsbeurten vaak 2 tot 4 maal duurder waren.

Reparatie’s / Mankementen

Reparatie’s/Mankementen:

De sensor van de bandenspanning wil zich wel eens melden. Dit is gelukkig steeds (4x) loos alarm en eenvoudig te resetten.
De automatisch inklappende buitenspiegel wil wel eens een enkele keer (bij vorst) niet terugkeren in zijn positie.

9,5