Mazda 6 1.8 Touring II (2005)
Uitvoering | 6 1.8 Touring II |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Tijdens een verkoopactie bij Mazda hebben wij besloten een Mazda6 aan te schaffen. We konden onze Seat Leon prima inruilen en konden kiezen uit een keur aan gratis originele accessoires voor de 6.
De 6 is in onze ogen een uitstekende en bovendien bijzonder fraaie auto. Climate control laat zich eenvoudig bedienen. De cruise control gebruiken we eigenlijk niet. De radio heeft een redelijk goed geluid en de afwerking en de ergonomie van het interieur is, op een paar zeer kleine missertjes na, prima. Buiten valt op dat men voor links en rechts dezelfde velg gebruikt. Aan de ene kant ’hapt’ daardoor het design van de vijf spaken met de rijrichting mee en aan de andere kant tegen de rijrichting in. Stilistisch niet zo sterk. De lijn van de auto is schitterend. Echter, wat mij betreft had Mazda de achterlichtunits van de 6, conform de 3, ook in rood mogen gaan uitvoeren. Die chromen units zijn mij te mode-gevoelig.
De motor en de versnellingsbak waren binnen 900 km al heerlijk soepel. Bij onze Seat duurde dat maar liefst 7000(!) km. Het bochtengedrag is vertrouwenwekkend, maar de auto reageert wel zeer hinderlijk op sporen en camber. Ligt vast niet aan de Bridgestone banden want die zijn gelijk aan die onder onze Seat en daar voldeden ze prima.
Al met al een veilige, rijk uitgeruste auto van prima kwaliteit, gekocht van een meer dan uitstekende Mazda-dealer in Maasdijk.
Geen problemen