Mazda 3 Sedan 1.6 CiTD Active (2008)

Mazda 3 Sedan 1.6 CiTD Active (2008)

Uitvoering3 Sedan 1.6 CiTD Active
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2017

Niet Mazda waardig

Tja, besloten de 6 om te ruilen voor de 3 van mijn zus die er niet langer in wilde rijden.

Na beiden meerdere DITD's en een 6 citd te hebben gereden tot rond de 300k km's en eigenlijk 0 problemen, is de 3 met de helaas beruchte 1.6 Hdi in ons midden gekomen in 2013,welke ik in 2017 heb overgenomen. Zus wou er niet langer in rijden na enkele malen gestrand te zijn met motorisch malheur. Door een kapot vliegwiel van de 6 en dus dure reparatie voor een auto met +-370000 km, deze aan de kant gezet en ga ik, zodra hier een autobrug staat, deze zelf repareren. Hij loopt nog als een naaimachine namelijk.
Nu echter de 3 en heb helaas nu al meer onkosten gehad in 20000 km dan aan de 6 in 200000 km. Problemen met inspuiting, 2 nieuwe, commonrail druksensor riemschijf van de multiriem enz...en gestrand.... Me nooit eerder overkomen op een kapotte accu na in de 6. Nu weer een druksensor. Om moedeloos van te worden. Inmiddels wel egr en roetfilter uitgeprogrammeerd cq verwijderd.
Let wel, puur qua rijden een donders fijne auto en als de motor goed loopt helemaal. Lichtvoetig dan de 6, maar sneller amechtig. In de 3 of 4de versnelling aanzienlijk minder trekkracht dan de 2.0 citd ondanks dat die 170 kg zwaarder is en maar 11pk meer, maar veel meer koppel. En daar gaat het om bij een diesel
Op korte termijn vliegt de 3 eruit en ga ik de 6 op de 500k km zetten als het lukken wil. Die vertrouw ik meer met 5 ton op de klok dan die hdi met 2,5 ton km's. Voorlopig even genoeg van Frans spul dus.

6,5

PRIVATE LEASE Mazda 3