Lynk & Co 01 (2022) #9
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Chinees avontuur?
Ik moet eerlijk zeggen dat deze Lynk niet op mijn verlanglijstje stond.In eerste plaats wilde ik geen Chinees en ik had net uitstekende ervaringen gehad met de Volkswagen Tiguan en zijn kleine broertje Skoda Karoq.
Maar deVolvo XC40 vond ik gewoon erg mooi om te zien. Dus toen ik prive een auto moest aanschaffen gingen mijn twijfels tussen de Volvo en de Tiguan. Beide garages zitten op 100meter afstand van elkaar in Zwolle dus kon ik ze mooi vergelijken. Hoewel ik net 4 jaar in de Tiguan en de Karoq had gereden. Dus ik wist wat me te wachten stond. Maar er stond een mooie aantrekkelijke Volvo XC40 4cilinder bij de garage en ik had nog nooit hierin gereden; wel vond ik dit de mooiste van de 2 qua uiterlijk dan. Maar de proefrit van de XC 40 viel me tegen..magere sound; Slecht weggedrag kortom na de profrit tegen de verkopen gezegd dat ik toch maar voor die Tiguan van de buurman ging. De verkoper reageerde snel en gooide mij de sleutels toe van de Lynk. ‘Ga hier maar eens in rijden; dan vertel ik je straks wel wat alle verschillen zijn” En ja wat reed dit mooi; eerst al een Hybride ik gleed van de parkeerplaats en zoefde stil en geruisloos door de straten. Compleet met Panoramaroof en mooie Hifi. Mijn Iphone koppelde ook direct en bellen ging ook super. Ik moet u zeggen ik had geen Lynk op mijn netvlies; ik zag ze wel eens; vond het mooie auto’s maar ik durfde de stap niet aan. Uiteindelijk thuis reviews gelezen en 3 proefritten verder de stap gemaakt. Wel een 2022 model (die was echt stiller als 2021 zoals ik merkte) compleet met trekhaak(eerste was niet goed; veel gepiep maar prima met een 2e door de dealer opgelost. Mooi was ook de 1800kg trekkracht voor mijn caravan; in Hybride land vind je dat niet veel.De verkoper weer me nog op het enorme prijsvoordeel tov de vergelijkbare Volvo zo’n 12k. Toch de moeite waard. En ik kon een mooie inruil prijs uit onderhandelen..
Hoe rijdt hij nu? Nou als een koning; stil parmantig als een limosine; uitdrukkelijk niet als scheurijzer hoewel er best pit in zit. Heerlijke stoelen; veel ruimte en een shitload aan mogelijkheden. De eerste weken ontdekte ik steeds nieuwe leuke dingetjes. Hij rijd fijn , schakelt mooi, fijne cruise/highway control en mooie 360gr camera met gaaf beeld, kortom motorisch super.👌 Heb ik dan geen puntjes van kritiek? Jawel hoor; de software is soms een uitdaging; radio start dan niet of langszaam op; de standaard navigatie is heel matig(gauw je Apple o f Android koppelen) en de draaicirkel is me vergeleken bij de VW of Skoda een beetje aan de ruime kant. De trekhaak heeft een lightcontrol in het display wat ook lekker makkelijk is. En veel trekkracht! Kortom ik ben er super blij mee en heb na de dealergarantie van een jaar nog 2 jaar fabrieksgarantie. Ik heb er al even van kunnen profiteren want de Granny bleek na 2 weken defect. Ik kreeg een mooie instelbare noorse Granny voor terug! O ja mijn vrouw vond de blauwe signing er lelijk dus heb ik de velgen en de signing laten wrappen..Kortom ik hoop op veel en fijne kilometers..

Lynk & Co 01 1.5 / Automaat / NL-Auto / 262 PK / 56.000 KM / Open/Pano-Dak / Virtual-Cockpit / Keyless / DAB Radio-Bluetooth / Apple-Carplay & Android-Auto / Draadloze-Telefoonlader / Dodehoek-Detectie / Navi / Camera / Adaptieve Cruise-Control / Climate-Control / E-Achterklep / PDC V+A / 20'' LMV / ENZ.
- 2022

Lynk & Co 01 1.5 TREKHAAK 50 STUKS OP VOORRAAD ! VOL OPTIES ! 360 CAMERA ADAPTIVE CRUISE CONTROL PANORAMA SCHUIF/KANTELDAK APPLE CARPLAY/ANDROID RIJSTROOKSENSOREN ZEER MOOI !! NIEUW BINNEN
- 2022

Lynk & Co 01 1.5 MY22 - Waarom ik voor deze Lynk & Co 01 ging? Simpel!