Lexus UX 250h Business Line (2020)

autoreview

Lexus UX 250h Business Line (2020)

Signalement

UitvoeringUX 250h Business Line
Versnellingen1, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf3.750 km
KM-stand laatst13.500 km
Lezerswaardering: 80%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Excit CT welkom UX250h

 • 5.600 km

Na zo,n 5 jaar in volle tevredenheid in een CT te mogen hebben gereden tijd voor wat anders. Belangrijke reden voor de switch was het steeds moeilijker in en uitstappen van de CT. De CT ligt gewoon erg laag. Andere niet onbelangrijke reden voor mij is de exclusiviteit van het merk Lexus. Auto,s van deze fabrikant kom je gewoon niet vaak tegen. (volgens de Lexus dealer gaat dit veranderen met de UX250h 🙄) . Als particulier bezitter zijn de "kosten per km" ook een belangrijke factor. Ben bij Lexus nooit teleurgesteld. Naast het regulier onderhoud nooit extra kosten gehad. Heb voorheen met mijn lease auto,s van franse origine wel andere ervaringen gehad.
Dan de UX250h zelf. De eerste ruim 1200 km zitten erop.
Het is echt weer een stapje hoger op de comfort ladder. Fijne, stille en vlotte auto. Techniek staat niet stil. De UX250h is voorzien van de 4e generatie hybride techniek en dat merk je als je uit een CT komt. Tuurlijk een iets zwaardere motor met meer pk en koppel is altijd fijner. De UX250h biedt meer. Het veercomfort is een verbetering t.o.v. de CT. De CT had soms een stoterig gedrag met name over putdeksels etc. De UX250h gaat hier vloeiender overheen. Ervaar in de UX250 een (nog) stiller compartiment. De auto nodigt niet uit tot een sportief weggedrag maar kan het wel! Vind een acceleratie 0-100 km in 8.4 seconden zelf gemeten een goede waarde. Ook in zg. rotonde bochten weinig bodyroll. Met het sturen en remmen heb ik een prettige ervaring. Gewoon goed. Verschil puntje met de CT....., verbruik. Met de CT was het mogelijk zonder jezelf al te veel beperking op te leggen om een verbruik van > 1:20 te realiseren. Beste waarde met de UX250h na 3 tankbeurten bedraagt 1: 19.5. Absoluut nog steeds een uitstekende waarde voor een auto met een lediggewicht van 1545 kg. Daarnaast is de airco altijd geactiveerd wat het verbruik ook enigszins verhoogd. ( weet niet of airco uit te schakelen valt, moet hierover dealer informeren). Conclusie, ga weer een aantal jaren comfortabel autorijden tegen een acceptabele km prijs in een auto waarvan mensen zich afvragen, "wat is er dat voor eentje" . 😊

Update

 • 13.500 km

Inmiddels ruim 10.000 km verder met de UX250h. Auto bevalt nog uitstekend. Is stil en comfortabel. Benzine verbruik in de wat koudere wintermaanden zit tussen de 1:16.5 en 1:18. Nog steeds een acceptabel verbruik voor een auto van ruim 1500 kg. Klein euvel, ruitenwisser bestuurderskant veegt niet goed. Hierop is nwe ruitenwisserarm gemonteerd hetgeen niet de oplossing bleek te zijn. Volgens Lexus zijn hier meerdere klachten over. Zelf nieuwe wisser gemonteerd en (voorlopig) probleempje opgelost. ..
Inmiddels via adapter draadloos "android auto" en mogelijkheid tot draadloos opladen telefoon geinstalleerd. Werkt perfect, echt een verbetering t.o.v. bekabeld android auto!.
De All Season Falken Euroall banden bevallen goed, echter wel wat bandengeluid waarneembaar, wellicht bij vervanging weer over op zomerbanden.
Paar zaken die ik graag anders had willen zien is een stevigere hoedenplank en bekleding portieren had wat meer aandacht van ontwerpers mogen hebben. Binnenkort de eerste onderhoudsbeurt. Wordt vervolgd.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Lexus UX

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens