Lexus GS 450h President (2007) #3
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 72.500 km |
| KM-stand laatst | 76.500 km |
Stil, comfortabel en verrassend tijdloos
Sinds augustus 2025 rijd ik dagelijks in een Lexus GS 450h uit 2007. Het is zo’n auto waarvan je eigenlijk elke dag opnieuw denkt: ja, hier heb ik goed aan gedaan. Of het nu korte stadsritjes zijn, lange snelwegritten of vakanties, de GS voelt altijd ontspannen en volwassen aan.
Op de snelweg is dit echt een auto die over het asfalt lijkt te zweven. Lange stukken rijden kosten nauwelijks energie en je stapt opvallend fris uit, ook na honderden kilometers. In de stad en bij rustig rijden is hij bijna geruisloos; het hybride systeem doet zijn werk op de achtergrond zonder dat je er erg in hebt. Dat geeft een rust die je in veel nieuwere auto’s nog steeds niet vanzelfsprekend tegenkomt.
En als je het vermogen nodig hebt, dan is het er ook meteen. Even inhalen of invoegen gaat zonder nadenken, zonder herrie en zonder stress. Het is geen sportauto die je daartoe dwingt, maar juist een auto die altijd genoeg in huis heeft wanneer jij het vraagt. Dat geeft vertrouwen.
Wat me misschien nog wel het meest blijft verbazen, is de bouwkwaliteit. De auto is inmiddels op leeftijd, maar alles voelt nog solide en goed doordacht. Geen loszittende delen, geen kraakjes of rammels, op één bekend punt na. Bij koud weer wil het dashboard soms wat kraken. Dat is een bekend GS-kwaaltje en gelukkig vrij eenvoudig te verhelpen, maar het is wel het enige moment waarop je merkt dat de auto niet nieuw meer is.
Een ander detail dat me elke rit weer laat glimlachen is de Mark Levinson-audio. Die klinkt nog altijd beter dan veel audiosystemen in moderne auto’s. Vol, helder en krachtig, zonder te overdrijven. Muziek luisteren in deze auto blijft gewoon een genot.
Natuurlijk merk je ook dat de techniek uit een andere tijd komt. Het infotainmentsysteem was destijds al niet vooruitstrevend en is vandaag de dag duidelijk verouderd. Apple CarPlay is in te bouwen, maar dat vraagt behoorlijk wat demontage. Dat zijn concessies die je moet accepteren. Deze ga ik binnenkort dan ook inbouwen.
Ik heb deze auto niet uitgebreid vergeleken met alternatieven. Ik zocht bewust een Lexus: comfortabel, stil, krachtig wanneer nodig en bovendien een model dat je niet op elke straathoek ziet. In dat opzicht voldoet de GS 450h volledig aan wat ik zocht.
Al met al is dit zo’n auto die laat zien dat echte kwaliteit en rust niet snel verouderen. Ook na al die jaren voelt deze Lexus nog steeds als een bijzonder prettige plek om onderweg te zijn.