Lexus GS 430 Executive (2001) #5

Uitvoering | GS 430 Executive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
tijd voor review
gekocht in oktober 2012, en ondertussen al aardig wat km's bijgeschreven.
Dus tijd voor een review.
Deze auto eigenlijk geredt van de export, vorige eigenaar was overladen en heeft nog een paar jaar staan verstoffen in een garage. vandaar de lage km'stand.
Comfort
uitstekend, auto is goed stil, pas als je echt vermogen vraagt hoor je de motor een beetje op de achtergrond.
windgeruis is minimaal, en pas boven de 130 hoorbaar. Het bandengeruis is daarintegen wel te horen, en daarom gaan er binnenkort andere zomerbanden onder.
De bridgestones zijn nog lang niet versleten maar ik vind ze teveel herrie maken.
Rij-eigenschappen/Prestaties
daar kan ik uiterst positief over zijn, ligt stevig op de weg, ook met winterbanden. Al wordt de remweg dan merkbaar langer.
Een paar keer heb ik de grens opgezocht qua bochtenwerk, en zowel met als zonder stabiliteitssysteem.
De V8 is fluisterstil, maar doet z'n werk goed, genoeg power. Buiten hoor je de motor amper, behalve als je vol gas geeft, dan hoor je de Lexus aankomen.
Tussenacceleraties zijn supersnel, ook zonder gebruik van de kick-down.
Betrouwbaarheid
uitstekend, heb een storing gehad van een lambda-sonde en verder niks.
Gebruikskosten
tja, het is een zware auto met veel vermogen en een hoge uitstoot.
wegenbelasting en verzekering zijn prijzig, het verbruik vind ik meevallen voor een 8 cylinder.
gemiddeld ruim 1:10, en met een sleurhut erachter 1:7,5. Uiteraard is het verbruik met stadsverkeer hoger, zo'n 1:8.
update
tijd voor een update van de Lexus,
De auto heeft een kleine beurt gehad en ondertussen zijn er 18 inch zomerwielen op gekomen, rijdt strakker en zelfs nog iets stiller ook.
Afgelopen maanden heeft hij z'n werk goed gedaan, redelijk wat km's afgelegd en een mooi verbruik (1:11).
tot...in Duitsland een steentje een einde maakte aan de rit, steentje kwam tussen hitteschild en uitlaat terecht, en na een tijdje trillen scheurde de uitlaat open net na de 2 voorste catalysatoren....wat een herrie, niet mee te rijden, en 100pk minder (voor m'n gevoel).
Door ADAC afgesleept, en tijdelijk gefixt voor terugrit naar huis.
Eenmaal thuis geinformeerd naar onderdeelprijzen...mijn god...dat wordt een lege portomonnee.
Uiteindelijk door een specialist een complete uitlaat-op-maat laten maken (van spruitstukken tot eindstukken) en minder kwijt dan origineel Y-stukje bij Lexus.
Geluid en looks zijn zelfde als origineel, welke het toch ruim 13jaar heeft uitgehouden.
verkocht
wegens omstandigheden is de auto verkocht.
In de toekomst is de kans erg groot dat ik een Lexus terug koop, aangezien mijn ervaring zeer positief is.
ik wens de volgende eigenaar veel veilige kilometers.