Lexus GS 300 Executive (2005)

autoreview

Lexus GS 300 Executive (2005)

Signalement

UitvoeringGS 300 Executive
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf262.000 km
KM-stand laatst278.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

onbekend maakt onbemind

 • 278.000 km

Onverwacht kwam deze zwarte Japanse koets op mijn pad. Via een soort van ruil verkregen en ook weer niet, duur was hij in ieder geval anders.

Eigenlijk had ik nog nooit van dit model gehoord, ik was sportieve Duitse auto's gewend en dit zou een soort van tussenpaus worden of meteen doorverkocht worden. Ik had ooit vaag van het model GS300 gehoord en dacht dat het een soort Amerikaanse zwalkende slak met zeer hoge gebruikskosten zou zijn, niets blijkt minder waar.

Het is eigenlijk de fijnste auto die ik ooit heb gehad, hij is soepel, zeer comfortabel, betrouwbaar en lelijk vind ik hem ook niet meer. Snel of dynamisch, nee dat is ie niet, ik snap ook niet hoe iemand deze auto kan omschrijven als sportsedan, want dat is de Lexus zeker niet.

Boetes voor te hard rijden krijg je niet, de auto laat je ontspannen en je glijdt heerlijk mee met het verkeer. Het benzineverbruik met 1 op 11 is eigenlijk heel laag. In Duitsland loopt hij met gemak 200, maar fijn vindt ie dat niet echt meer. Hij gaat dan een beetje stinken en geeft aan dat het wel wat rustiger mag. Nou ja mag het na 13 jaar en menig keer de wereld rond.

Het enige echte minpunt is het waardeloze navigatie systeem. Daarnaast werkt de bluetooth ook niet meer goed en kun je geen Spotify luisteren. De laatste twee euvels heb ik weten op te lossen met een andere bluetooth module. Je hebt nu niet de hele dag het gevoel meer in een gedateerde auto te rijden. Ik ben nog op zoek naar een mooie houder voor de iphone en ik ben weer "echt" up to date.

Verkopen ga ik hem niet, onderhoud laat ik gewoon uitvoeren bij de Lexus dealer, de service is top en de rekening van (redelijk) mee. Met een zeer geringe investering rijd ik in een 100% betrouwbaar, mits netjes gewassen, representatieve slee. De afwerking is fantastisch, de auto is doodstil en ik ben ervan overtuigd nog makkelijk 2,5 ton erbij te kunnen rijden. Heel soms speel ik met de gedachte iets nieuwers te kopen, zeker weer een Lexus, wellicht een LS600h of zoiets. Hopelijk ook weer op dezelfde manier verkregen, niemand weet immers wat ie écht waard is, ik inmiddels wel.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens