Land Rover Freelander Hardback 2.0 Td4 Premium Sport (2004)
Uitvoering | Freelander Hardback 2.0 Td4 Premium Sport |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Freelander pas ingereden
Na nogal wat negatieve verhalen te gelezen hebben over de Freelander, ook eens een goed verhaal over deze bijzonder goede auto!
Ik heb deze auto nu een goed anderhalf jaar, en heb er 50.000km probleemloos mee gereden. Deze versie heeft de goede BMW Moter met automatische bak die ook in BMW terug te vinden is. Hier is totaal niets mis mee. Loopt altijd goed en heeft vermogen zat om de auto inclusief trailer met paard goed vooruit te laten komen.
Ik heb deze auto ook gekocht zonder trekhaak, want de meeste Freelanders zijn hun hele leven als pakezel gebruikt. Daarom is het soms ook wel logische dat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden.
Kosten:
Zoals ik al zei, in de 50.000km amper onkosten gehad. Behalve dat ik een set banden met remblokken/schijven en op zijn tijd (20.000km) nieuwe olie met filters heb vervangen geen ernstige dingen aan deze auto. Het enige probleem was de motor, die ook nog eens van het o zo goede bmw is. Hierin zat een filter die helemaal verstopt zat en voor grote problemen zou kunnen zorgen. Deze heb ik gelukkig tijdig vervangen zonder dat ik daarvan last heb gekregen.
Al met al ben ik tot nu toe zeer positief over dit type land rover. Heb toyota, vw en ford hiervoor gehad. Maar deze wagens waren fors minder dan de land rover!
Overigens heeft een vriend van mij een Touareg, nou nou die wil graag ruilen nu we de kosten van de afgelopen anderhalf jaar met elkaar vergelijken (ondanks zijn auto nog maar een ton gedraaid heeft en er zelf nog maar 30.000 mee gereden heeft). Hij heeft behoorlijk wat kosten gehad door motorische en aandrijvings- problemen.
Zo zie je maar weer, een Freelander is zo slecht nog niet! En ben van plan om nog zeker 2 jaar door te rijden.

Land Rover Freelander 2.2 TD4 S
- 2007

Land Rover Freelander 2.2 TD4 SE | NIEUWE APK | 12 MND GARANTIE | PANO DAK | LEDER | AIRCO | LMV |
- 2007

Land Rover Freelander Station Wagon 1.8 S 168Dkm.NAP, A/C, Hill/Hold, Trekhaak & Nieuwe APK – Inruil Mogelijk –
- 2004