Land Rover Discovery Td5 ES (2000) #3

autoreview

Land Rover Discovery

Signalement

UitvoeringDiscovery Td5 ES
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Overall gezien bevalt deze auto goed. Lange ritten zijn zonder problemen vol te houden en bijna fris stap je na een wintersport rit naar de Franse Alpen weer uit de auto. Zeker met caravan is het geen straf om met deze auto te mogen rijden, niet in de laatste plaats door de automaat. Comfort van deze auto is goed en zeker de ES uitvoering is van alle gemakken voorzien. Indeling van het dashboard is goed en op de schakelaar van de achterruitenwisser na zit alles op de juiste plek. Door de aanwezige ACE en SLS is het overhellen in bochten niet aanwezig en valt het bijna niet op dat je met een loebes onderweg bent. Dat de leeftijd voor deze auto begint te tellen merk je aan de binnenruimte en het motorvermogen. Waar het in de jaren "90 een luxe was om 140 pk en 360 Nm te hebben weten we tegenwoordig beter. Echter telt dat eenmaal op tempo het comfort op een hoog nivo staat. Een ander bijkomend voordeel is dat de banden daardoor pas bij 120 dkm vervangen hoefden te worden.
Zowel voor- als achterin is de beschikbare ruimte niet overdadig, evenals de kofferruimte die groot genoeg is voor een sedan maar voor dit formaat auto"s onder de maat is. Wel moet opgemerkt worden dat mijn Discovery een 7-zitter is waardoor er minder ruimte beschikbaar is.
In het terrein doet deze auto het geweldig en brengt hij je waar geen andere auto dat zou kunnen, ook met een aanhangwagen erachter. Begrenzing in het terrein is eerder de stuurmanskunst van de bestuurder dan de mogelijkheden van deze auto! Met de SLS is de bodemvrijheid ook nog een een tiental centimeters te verhogen waardoor mogelijkheden maximaal zijn.

PROBLEMEN

Uitval van ACE door gesprongen las op koppelstuk waardoor oliedruk wegviel en pomp droog is gelopen. Onderdeel van +/- € 10,00 maar reparatie was meer dan € 1.800,00!
In de garantie periode is een tussenbak keering vervangen.
Na 3.5 jaar een defecte accu.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens