Lancia Ypsilon 1.4 LX (1996)
Uitvoering | Ypsilon 1.4 LX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Mooie gedurfde (nu nog steeds) gestylde auto waarvoor ik meteen al viel. Ik heb deze auto van een particulier gekocht. Het is de duurste uitvoering met echt alles erop en eraan; verwarmde spiegels, airco, alacantra interieur, 2 airbags, stuurbekrachtiging, mistlampen, alles elctrisch, Lancia lichtmetaloos en niet te vergeten het prachtige (heerlijk om erachter te zitten) luxe dashbord met houtlook en alacantra deels bekleed. De 1.4 12v motor is stil, soepel lopend en heeft genoeg in huis om van dit autootje een snelle rakker te maken. Ikzelf ben 1.85 meter en heb genoeg ruimte voor, helaas valt de ruimte op de achterbank wat tegen voor volwassenen (enige minpunt). Ook de kofferruimte is niet al te royaal maar het is ook geen grote auto. Remmen, sturen, schakelen gaat allemaal super. Voor mij een topper.
Niks bijzonders dan de gebruikelijke dingen als; nieuwe accu, distributie bij 60.000/4 jaar, bandjes, remmen, achterdemper m.a.w. de slijtage onderhevige onderdelen. Verder nooit geen problemen met motor, electronica e.d. Let wel, deze auto is altijd vanaf begin door vorige eigenaar en nu ook daar mij, door de dealer onderhouden. Kortom voor een Italiaanse auto (die niet echt te boek gaan als probleemloos) is deze het dus wel. Helaas is deze uiterst luxe type met 1.4 motor maar kort gemaakt, van introduktie begin "96 tot halverwege "97.