Lancia Delta HPE 1.6 16v (1998)

autoreview

Lancia Delta HPE

Signalement

UitvoeringDelta HPE 1.6 16v
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf136.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Als eerste moet ik vermelden dat deze auto een puur emotionele aankoop is geweest. Een mooi design, mooi interieur en mooie velgen zorgden ervoor dat ik (ondanks wat mankementen, hieronder genoemd) meteen verliefd was. Voor een auto op LPG vond ik hem ook behoorlijk pittig. Veel anders dan de Kadett 1.4i die ik gewend was. Ook zit er een mooi motorgeluid in. Ik draai af en toe de raam open, gewoon om het geluid te horen.

Nadelen heeft de auto ook. Er is op hoge snelheid behoorlijk veel windgeruis bij de A-stijlen. Misschien dat dikkere deurrubbers dit zou kunnen verhelpen. Ook heeft Lancia geen geweldige reputatie als het om betrouwbaarheid gaat. Dit komt de inruilwaarde niet ten goede. Voordeel hiervan is wel dat je voor relatief weinig geld een auto hebt die niet iedereen heeft, er apart uit ziet en goede rijeigenschappen heeft.

PROBLEMEN

Er waren een paar dingen defect (storing in benzinemeter en interval-ruitenwisser werkt maar half, zitting staat klein beetje scheef), maar deze waren al bij de aankoop bekend (emotionele aankoop, weet u nog). Op een geoxideerde zekering van de gastank na (de zekeringhouder lag gewoon open en bloot in het motorcompartiment) en de genoemde defecten heb ik er nog geen klachten mee gehad.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens