Lancia Delta HPE 1.6 16v (1998)
Uitvoering | Delta HPE 1.6 16v |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Als eerste moet ik vermelden dat deze auto een puur emotionele aankoop is geweest. Een mooi design, mooi interieur en mooie velgen zorgden ervoor dat ik (ondanks wat mankementen, hieronder genoemd) meteen verliefd was. Voor een auto op LPG vond ik hem ook behoorlijk pittig. Veel anders dan de Kadett 1.4i die ik gewend was. Ook zit er een mooi motorgeluid in. Ik draai af en toe de raam open, gewoon om het geluid te horen.
Nadelen heeft de auto ook. Er is op hoge snelheid behoorlijk veel windgeruis bij de A-stijlen. Misschien dat dikkere deurrubbers dit zou kunnen verhelpen. Ook heeft Lancia geen geweldige reputatie als het om betrouwbaarheid gaat. Dit komt de inruilwaarde niet ten goede. Voordeel hiervan is wel dat je voor relatief weinig geld een auto hebt die niet iedereen heeft, er apart uit ziet en goede rijeigenschappen heeft.
Er waren een paar dingen defect (storing in benzinemeter en interval-ruitenwisser werkt maar half, zitting staat klein beetje scheef), maar deze waren al bij de aankoop bekend (emotionele aankoop, weet u nog). Op een geoxideerde zekering van de gastank na (de zekeringhouder lag gewoon open en bloot in het motorcompartiment) en de genoemde defecten heb ik er nog geen klachten mee gehad.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties3