Lancia Delta HPE 1.6 16v (1996)
Uitvoering | Delta HPE 1.6 16v |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Delta HPE is gewoon een fantastische auto. Lijkt wel een kleine Maserati, zo exclusief is ze (voor de goede orde, het is een vrouwtje). Zeer compleet uitgerust en kost niets.
De motor van de 1.6 is natuurlijk aan de magere kant, maar de één-punt-zessen van de ’betere’ merken doen "t nog veel slechter. Niet al te veel trekkracht onderin is nu eenmaal het zwakke punt van alle zestienkleppers.
En het verbruik valt best mee. 1 op 13 haal ik met weinig moeite. Gezien het feit dat de auto 1130 kg weegt, 103 PK sterk is en de vijfde versnelling niet als spaarversnelling is bedoeld, vind ik het verbruik gewoon keurig.
Het enige minpuntje blijft natuurlijk dat gekraak, maar daar is ook best mee te leven, hoor. De lage aanschafprijs moet toch érgens vandaan komen, toch?
Of ik weer een Lancia zou kopen? Heb ik al gedaan. Volgende week zaterdag mag ik mijn nieuwe Delta ophalen. Deze keer een turbodiesel. Met leren Recaro stoelen, velgen van de HF Turbo en alles in carrosseriekleur. En de kleur is WIT. Kan het nog aparter?