Lancia Delta 1.6 Multijet 120pk S MomoDesign (2014)

Lancia Delta 1.6 Multijet 120pk S MomoDesign (2014)

UitvoeringDelta 1.6 Multijet 120pk S MomoDesign
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2016

Eerste kilometers

Begin dit jaar werd bij de Lancia Lybra 2.0 SW een nieuwe radiator geplaatst vanwege lekkage. Dat was de directe aanleiding om eens rond te kijken naar een opvolger. Diverse modellen bekeken en lang getwijfeld over de Delta of die wel groot genoeg zou zijn voor een gezin met 3 kinderen. Alle reviews op AW en testen gelezen.

De Lancia Delta S 1.6 Mjet Momo Design uit 2014 die ik in Duitsland zag staan, was zo'n mooie uitvoering en aanbieding dat ik toch voor de Delta heb gekozen. Nu een ruime week in bezit en de eerste kilometers bevallen goed. Ook net een lang weekend weggeweest dus ook de kofferbak kunnen uitproberen.

De eerste punten die opvallen zijn:
- stiller dan de Lybra
- minimaal even ruim als de Lybra (dankzij de verschuifbare achterbank)
- iets sportiever dan de Lybra
- veel zuiniger

Daarnaast zijn in deze uitvoering een aantal van de kritiekpunten uit tests van autobladen (minder goede stoelen en aluminium plastic) vervangen / verbeterd.

Ik hoop hiermee veel kilometers te maken en zal de review regelmatig bijwerken.

Eerste 15.000 kilometers

Sinds de aanschaf in april 2016 heb ik 15000 kilometers gereden en tot nu toe geen problemen. De Delta bevalt heel goed zelfs. Wat mij opvalt is dat de Delta veel stiller is dan de Lybra. Ook bij 150 kilomer of sneller blijft het rustig in de auto.

Inmiddels al een paar keer met vakantie geweest en ook met 3 kinderen en bagage voor 3 weken een heerlijke reisauto. De verschuifbare achterbank is een uitkomst: de bank een klein beetje naar voren zodat de koffers en tassen precies passen en de kinderen toch goed zitten. In de zomer geen dakkoffer nodig gehad. Dat komt van de winter wel.

De minpunten genoemd in tests of reviews heb ik niet ervaren: de stoelen zitten goed, de regensensor werkt zoals het moet.

Het enige minpunt zijn de 18" velgen waardoor je iets aan comfort inlevert. Maar op de snelweg stuurt het juist weer heel strak en het ziet er erg mooi uit.

Over het verbruik van de 1.6 Multijet ben ik meer dan tevreden. Gemiddeld 5,4 liter op 100 kilometer. In de praktijk zo'n 1000 kilometer op één tank.

Binnenkort de eerste onderhoudsbeurt en weer terug naar de winterbanden met helaas de stalen velgen.