Kia Sorento 2.4 X-ecutive (2010)

Kia Sorento
Kia SorentoKia SorentoKia SorentoKia Sorento 2.2 CRDi AutomaatKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia SorentoKia Sorento

UitvoeringSorento 2.4 X-ecutive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Na ruim een jaar

Na met de vorige auto, een Nissan Patrol 3.0 Turbodiesel, een desastreuze ervaring te hebben gehad (door een waarschijnlijk niet goed werkende verstuiver in één van de zuigers een groot gat gebrand - na 140000 km.- en moest de motor gereviseerd worden.) Doordat wij al jaren niet meer zoveel kilometers maakten, en de wegenbelasting voor deze zware (2250 kg.)diesel erg hoog was besloten om een SUV benzinewagen te kopen.
Vergelijkend en vooral -waar voor je geld-
kwamen wij al snel uit op de Sorento 2.4 Aut. (besteld en betaald in dec.2009 nog voor de "oude prijs" en geleverd in maart 2010 met de bekende 7 jr. Kia garantie)
Na aflevering bleken de af fabriek gemonteerde Kumo banden een ramp. Op meerdere soorten wegdek een afschuwelijk luidruchtig en een slechte wegligging. Ik heb direkt de klacht bij de dealer ingedient (volgens hen -het lijkt mij stug-
was ik de eerste met die klacht) en met bijbetaling andere (Bridgestone Dueler Sport) laten monteren. Direct reed ik in een totaal andere auto en kan dit dan ook iedereen aanraden.
Zoals gezegd hebben wij deze auto nu ruim een jaar. De grootste afstand was op en neer naar Portugal en ik kan niet anders zeggen, dat ik super tevreden ben over deze, zeer comfortabele wagen. Rijd prima, stoelen zitten geweldig, ook voor de achterpassagiers, enorm veel ruimte en een verbruik van 1:8 met stad/grote weg en 1:10 voor de langere buitenritten. Met m'n MP-3 speler, met nog al wat Country muziek en de Cruisecontrol en de Climatecontrol
aan is geen afstand mij te groot.
Al met al een heerlijke wagen, waar ik, toch verwend met de vorige Patrol, nog geen moment spijt van heb en aan iedereen die een erg geriefelijke, ruime, hoog zittende en veilige auto, met een 7-jarige waar vind je dat, garantie-termijn, zoekt kan aanraden.

PRIVATE LEASE Kia Sorento